“Sitkeä kuin tilliliha”, sano Leino ja tasoitti välieräsarjan

HPK – Tappara 2-1 JA (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Poissaolojen riivaama Kerho näytti tillilihamaisen sitkeytensä ja kampesi Tapparan nurin ensimmäisessä jatkoerässä. Ottelun sankari oli Robert Leino, joka huudattu Rinkelinmäen yleisöä ajassa 63:41.

Vahva alku

HPK lähti otteluun jokseenkin hankalista lähtökohdista, kun ottelupäivänä pelaajia tippui kokoonpanosta yhden kentällisen verran. Tämä ei kuitenkaan näkynyt peliotteissa ollenkaan ja kotijoukkue siirtyi johtoon jo ensiminuuttien aikana. Tapparan Toni Utunen ja Ben Blood rikkoivat heti alkuhetkillä jäähyn arvoisesti ja HPK pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla reilun minuutin verran.

Eikä tilaisuutta jätetty käyttämättä. Ajassa 03:54 Petteri Nikkilä laukoi tarkasti kiekon ohi Tapparan maalilla pelanneen Christian Heljangon. Tilanteessa Philippe Cornet teki jälleen kerran erinomaista työtä maskimiehenä eikä Heljanko mahtanut tilanteelle mitään.

Erässä ei juurikaan peruuteltu ja tästä osoituksena maalivahtien torjunnat. Emil Larmille 14 torjuntaa ja Heljangolle 18. Aivan huippupaikkoja ei kuitenkaan suuresta laukaisumäärästä huolimatta nähty. Pelillisesti HPK oli hienoisesti niskan päällä ja Tapparan laukaukset tulivat pääsääntöisesti sektorin ulkopuolelta.

Tappara tasoihin

Tasoitusmaali nähtiin ajassa 24:07 Teemu Suhosen viimeistelemänä. Kristian Kuusela ja Jan-Mikael Järvinen pelasivat tilanteessa hienosti nousseelle Suhoselle, joka malttoi ja laittoi kiekon varmasti ohi Larmin.

Maalin jälkeen hallinta siirtyi hetkellisesti Tapparalle, mutta HPK ei kauaa apukuskin paikalla viihtynyt ja hallinta siirtyi hienokseltaan takaisin kotijoukkueelle.

Hieman erän puolivälin jälkeen, ajassa 33:45, kesken kiireen, Kerho pienen jäähyn sai ja Tappara pääsi kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta ensimmäisen kerran. Pakkopeli ei kuitenkaan ottanut toimiakseen ja Kerho selvitti alivoiman helpohkosti.

Toisen erän paras paikka tuli Otto Paajaselle, mutta laukaus meni tolppaa hipoen Tapparan maalin ohi.

Kutkuttavan jännittävää

Kolmas erä oli ehdottomasti vieraiden paras erä varsinaisen peliajan puitteissa. HPK:llakin oli hetkensä, mutta niskan päällä pelillisesti oli Tappara.

Ensiminuuttien aikana J-M Järviselle pelattiin loistava vetopaikka b-pisteiden väliin, mutta Larmi torjui tämän yrityksen. Tappara loi muutoinkin enemmän maalipaikkoja kuin HPK.

Erän lopussa Tapparan kovaa pelaava puolustaja Ben Blood antoi Rinkelinmäen vaativan yleisön mielestä jäähyn arvoisen poikittaisen, mutta dinosauruksen rauhallisuudella varustettu Jari Levonen ei ollut samaa mieltä. Hetkeä myöhemmin ajassa 59:10 Otto Paajanen sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä ja tästäkös yleisö riemastui.

Asiaa Levoselle oli niin Kerhon valmennuksella kuin myös katsojilla. Innokkain katsoja antoi Japalle suoraa palautetta pleksin läpi ja tähän leikkiin Japa myös lähti mukaan. Arvoitukseksi jää, että millaisia ohjeita Levonen katsomosta sai.

Lopun ylivoimalla Kuusela pääsi nokikkain Larmin kanssa, mutta vain sekunteja ennen loppusummeria tulleessa tilanteessa Larmi oli vahvempi ja siirryttiin jatkoerille.

Leino rankaisee

Jatkojen aluksi Tappara pääsi pelaamaan vielä hetkisen ylivoimaa, mutta Kerho ja Larmi kesti Tapparan vyörytyksen.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 63:41. Vastahyökkäyksen päätteeksi Leino laukoi kiekon Heljangon puikoista sisään ja näin ollen HPK tasoitti tämän välieräsarjan!

Kolmas kotisemifinaaliottelu pelataan maanantaina 15.4.2019 klo 18.30.

Liput otteluun tulevat myyntiin perjantaiaamuna klo 9.00 kaikissa Lippupisteen kanavissa ja Kerho-ravintolassa!

11.04.2019 22:12