Spengler cup – HPK-Riga

HPK-Riga 3-4ja (1-1, 0-1, 2-1, 0-1)

HPK avasi Spengler cup taipeleensa vauhdikkaalla ja viihdyttävällä ottelulla Dinamo Rigaa vastaan. Ottelu oli tasainen ja eteni aina jatkoajalle asti, missä Riga ratkaisi ylivoimalla. Spengler cup Davosissa tarjosi todellista karnevaalitunnelmaa katsomon puolella.

HPK:n Spengler cupiin saamat lainapelaajat Tommi Santala ja Tomas Vincour oli istutettu samaan ketjuun Teemu Turusen kanssa. Kolmikon peli olikin varsin mallikasta ja tuloksellista.

HPK oli hallitsevampi osapuoli ottelun avauserässä mutta maalinteon aloitti kuitenkin Riga. HPK pelasi ylivoimalla, kun Riga karkasi 2-1 vastaan ylivoimahyökkäykseen. Gunars Skvorcovs viimeisteli ottelun avausosuman upeasti yhdellä kosketuksella ohi Emil Larmin.

HPK pääsi pian uudestaan ylivoimalle ja tällä kertaa se tuottikin tulosta. HPK:n Tomas Vincour pelasi kiekon Otto Paajaselle, joka puolestaan jatkoi pelivälineen upeasti Teemu Turuselle ja Turunen laukoi pelin tasoihin.

Toiseen erään ottelu tasottui ja pitkään näyttikin, että toinen erä kiekkoillaan maaleitta. Rigan Danny Kristo pääsi kuitenkin viemään latvialaiset uudestaan johtoon HPK:n puolustuksen pienimuotoisen sekoilun jälkeen, kun toista erää oli jäljellä enää neljä minuuttia.

HPK joutui siis lähtemään takaa-ajo asemasta kolmanteen erään mutta kauaa ei tarvinnut tasoitusta odotella. HPK:n pelatessa jälleen ylivoimalla Oula Palve tarjoili kiekon poikkikentänsyötöllä Joonas Lehtivuorelle, joka sihtaili aikansa ja sijoitti sitten kiekon aivan maalin ylänurkkaan.

Riga siirtyi kuitenkin jo kolmannen kerran johtoon vielä ennen kolmannen erän puoltaväliä, kun Kriston illan toinen osuma lipsahti hieman helpohkosti Larmin jalkojen välistä maaliin.

HPK tuli pelissä vielä tasoihin kolme minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä ja jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa kiekko ajatui maalinkulmalla päivystäneelle Vincourille, jolla oli helppo työ laittaa kiekko ohi Riga-vahti Mantas Armalisin.

Edessä oli siis jatkoaika, minkä alkajaisiksi HPK:lle tuomittiin rangaistus väärästä vaihdosta. Rigan ylivoimaviisikko kiekotteli aikansa HPK:n päädyssä ja lopulta Miks Indrasis latasi kiekon ohi Larmin ja Rigan voittoon.

HPK:n pelit Spengler cupissa jatkuvat heti huomenna, kun Suomen aikaan kello 16.10 alkavassa ottelussa vastaan luistelee Sveitsin maajoukkue.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

27.12.2017 19:06