Sport jäi aseettomaksi – Kerho palasi voittokantaan

Sport-HPK 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

HPK nappasi Vaasassa maukkaan vierasvoiton. Joukkueen peli pysyi kasassa täydet 60 minuuttia. Maalinteossa onnistuivat Niklas Friman, Eetu Tuulola ja Teemu Turunen. Kultakypärä Kristian Vesalainen sai kolhuja, mutta pystyi jatkamaan ottelua.

HPK oli hyvin palautunut perjantai-illan Tappara-ottelusta. Joukkueen luistin liikkui kevyesti ja Sport tuntui olevan telineissä alkuminuuteista lähtien.

Ottelun ensimmäinen jäähy oli lievästi sanottuna erikoinen. HPK:n Eetu Tuulola nousi väkevästi maalille ja oli lähellä johtomaalia. Tuomarit näkivät tässä kuitenkin rikkeen ja Sport pääsi ylivoimalle. HPK selvitti erikoistilanteen ilman ongelmia.

Avauserä oli kokonaisuutena Kerhon heiniä. Joukkue loi lukuisia tekopaikkoja, joista parhaimmat avautuivat Teemu Turuselle, Oula Palvelle ja Joonas Lehtivuorelle. HPK-kasvatti Mika Järvinen oli kuitenkin mainiolla pelipäällä Sport-maalilla ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Vesalainen koki kovia

HPK siirtyi ansaitusti johtoon toisessa erässä. Otto Paajanen ja Miro Ruokonen petasivat hyökkäykseen nousseelle Niklas Frimanille maukkaan vetopaikan keskustaan, eikä puolustaja erehtynyt. Jäänuoliainen ohitti Järvisen ajassa 25:22. Maali oli Frimanile kauden toinen.

HPK:n kultakypärää kantaneelle Kristian Vesalaiselle sattui ja tapahtui toisessa erässä. Erän puolivälissä hyökkääjä blokkasi kotijoukkueen siniviivalaukauksen. Kiekko osui Vesalaista ikävästi jalkaan ja ilmeestä niki, että kipeää teki. Vesalainen pääsi vaivoin luistelemaan omaan vaihtoaitioon. Hetken huilin jälkeen hyökkääjä pääsi peliin takaisin mukaan, joten tästä tällistä selvittiin säikähdyksellä.

Sportilla oli erässä omat hetkensä, vaikkakin Kerho oli edelleen hallitsevampi osapuoli. Kotijoukkue onnistui tasoittamaan halvahkosti ajassa 39:11. Tomi Körkön rannelaukaus upposi sisään luvattoman helposti.

Ennen erätaukosummeria tapahtui vielä. Sportin Erik Riska taklasi Vesalaisen laitaa päin niin, että Vesalaisen pää osui laidan reunukseen. Riska sai tempustaan ulosajon ja Vesalainen lähti koppiin paikkailtavaksi. Vesalainen palasi peliin kolmannessa erässä kokopleksi päässään.

Turunen säväytti – Sport haastoi

HPK aloitti kolmannen erän ylivoimalla, jota oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia. Hieman yskivän alun jälkeen Kerho sai pelin pyörimään Sport-alueelle ja lopulta helähti ihanalla tavalla. Vesalainen syötti tarkan poikittaislätyn Oula Palvelle, joka jatkoi upeasti maalin eteen Eetu Tuulolalle. Nuori voimahyökkääjä piti lavan jäässä ja keikko painui vastustamattomasti ohi Järvisen. Maali oli Tuulolalle kauden seitsemäs.

Teemu Turunen vei HPK:n kahden maalin karkumatkalle ajassa 49:11. Turunen kiersi koko Sport-puolustuksen ja punnersi pelivälineen väkisin reppuun. Sport haastoi tilanteen, mutta osuma oli selvä ja noin 30-henkinen HPK-kannattajaryhmä sai aihetta riemuun. Samalla Turunen siirtyi Kerhon maalipörssin kärkeen – kyseessä oli kauden yhdeksäs täysosuma.

Sport otti Järvisen pois maaliltaan hyvissä ajoin, muttei pystynyt kaventamaan kuudella viittä vastaan. Näin HPK korjasi tärkeät kolme pistettä ja taistelu playoff-paikasta jatkuu.