Sport järjesti ilotulituksen HPK:n kustannuksella

HPK oli vastaanottavana osapuolena illan ottelussa, kun Sport iski rumat lukemat taululle. Sport karkasi jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, eikä Kerho toipunut shokkialusta koko ottelussa. Tappio oli liigahistorian ensimmäinen HPK:lle Vaasassa.

Ongelmana ottelun alku

Isäntäjoukkue Sport otti otteluun vauhdikkaan lähdön Kerhon kompastuessa jo telineissä. Maalinteon aloitti Olavi Vauhkonen, joka pääsi laittamaan maalinkulmalta kiekon verkkoon HPK:n puolustuspään kiekonmenetyksen jälkeen.

Tämän jälkeen HPK pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Kesken ylivoimapyörityksen Sportin aktiivinen nelikko riisti kiekon ja rynnisti hyökkäykseen. Kiekko löytyi hyökkäyksen päätteeksi toistamiseen voimattoman Antti Karjalaisen selän takaa ja tilanteeksi 2-0, Tomi Körkön siirrettyä paluukiekon maaliin.

Pian Sport iski jälleen. Viivalaukaus blokattiin ensin ansiokkaasti, mutta tämän seurauksena kiekko kuitenkin hukkui koko HPK:n miehistöltä vapaaseen tekopaikkaan, josta Tony Sund kiitti ja kuittasi taululle jo 3-0 lukemat. Erä oli tässä vaiheessa ehtinyt edetä vain hieman yli puoliväliinsä asti.

Antti Pennanen otti tämän jälkeen aikalisän, eikä ollut luonnollisesti lainkaan tyytyväinen joukkueensa tekemiseen. Ajassa 15:25 Philippe Cornet toi kauden kymmenennellä kihauksellaan Kerhon takaisin mukaan peliin Valtteri Puustisen ja Robert Leinon syötöistä. Erätauolle poistuttiin näissä 3-1 lukemissa.

Maalikarkelot jatkuvat

Toisen erän alkuun Kerho tappoi ensimmäisestä erästä jääneen Teemu Turusen jäähyn, sekä lisäki Eetu Tuulolan toisessa erässä korkean mailan tuottaman kaksiminuuttisen. Tämän jäähyn jälkitilanteesta Sport kuitenkin lisäsi johtoaan, kun Jyri Niemi tarjoili komean syötön Toni Kallelalle, joka siirsi vaasalaiset jo 4-1 -johtoon. Takaiskumaalin jälkeen Kerho sortui jäähyilyyn ja Sportille tarjoutui paikka lisätä johtoaan jopa viidellä kolmea vastaan. Nämä jäähyt Kerho kuitenkin jälleen selvitti.

Ottelun puolivälin jälkeen Kerholle tarjoutui myös paikka kavennukseen ylivoimalla, mutta tämä jäi tällä kertaa hyödyntämättä. Sen sijaan Aleksi Ainali karkasi välittömästi kaksiminuuttisen päättyttyä puolittaiseen läpiajoon ja ampui kiekon terävällä rannelaukauksella kiekon kerhon maaliin jo viidennen kerran. Karjalaisen kehonkieli maalillaan osuman jälkeen vaikutti samalta, kuin Nettitoimituksen toimipisteelläkin.

Erän loppuhetkillä toistui sama kaava kuin ensimmäisessä. Tällä kertaa kapteenin esimerkillä Otto Paajanen pääsi maalinedustalta kaventamaan tilanteeksi 5-2. Syötöt maaliin kirjattiin Niclas Almarille ja Eetu Tuulolalle ja Kerho ilmoittautui näin vielä mukaan peliin.

Mennään eteenpäin

Kolmas erä oli tällä kertaa semantiikkaa, eikä enempää osumia nähty vaikka molemmat joukkueet saivatkin vielä oivia tekopaikkoja.. Ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Tony Sundin ottama kaksiminuuttinen.

HPK säilytti asemansa sarjataulukon sijalla neljä, mutta ero takana tuleviin kaventui tappion myötä. Lisäpisteitä on jaossa taas ensi viikolla kahdessa ottelussa. Keskiviikkona Kerho matkustaa Jyväskylään JYP:n vieraaksi ja perjantaina on jälleen luvassa herkkupala Rinkelinmäellä, kun TPS saapuu ensi kertaa tällä kaudella kylään.

Osta liput ensi perjantain huippumatsiin tästä!

08.12.2018 21:06