Suomen alle 18-vuotiaat maailmanmestareiksi – Luukkoselle ja Tuulolalle kultamitalit

Suomi voitti Ruotsin maalein 6-1 alle 18-vuotiaiden MM-kisojen loppuottelussa. Ottelun sankari oli hattutempun iskenyt Jesse Puljujärvi.

Pikkuleijonille maailmanmestaruus oli historian kolmas.

Ottelun sankari Jesse Puljujärvi iski Suomen 4-0-, 5-1 ja 6-1-osumat ja löi käytännössä viimeiset niitit Ruotsin arkkuun.

Maalinteon ottelussa aloitti jo reilun minuutin pelin jälkeen turnauksen maalipörssin voiton jakanut Eeli Tolvanen. Syöttöpisteen Tolvasen maaliin ansaitsi Kasper Kotkansalo.

Suomi iski ensimmäisen erän loppupuolella kaksi nopeaa maalia. Ensin Otto Somppi iski Suomen 2-0-johtoon ja vain alle minuuttia myöhemmin HPK:n Eetu Tuulola iski jo kolmannen osuman Filip Gustavssonin selän taakse.

Jesse Puljujärven näytös alkoi toisen erän puolenvälin jälkeen. Puljujärven seurakaveri Kärpistä Janne Kuokkanen vapautti superlupauksen läpiajoon ja lukemat olivat 4-0.

Tasan minuutti Puljujärven maalista Ruotsin Lias Andersson pääsi rikkomaan loistavasti torjuneen HPK:n Ukko-Pekka Luukkosen nollapelin.

Puljujärven toinen osuma syntyi niin ikään Kuokkasen syötöstä kolmannen erän alkupuolella.

Ruotsalaisten tunteiden kuumennuttua viimeisten parin minuutin aikana Suomi sai ottelun loppuun vielä 5-3-ylivoiman, jonka Puljujärvi käytti hyväkseen ja iski maalin edestä hattutempun täydentäneen 6-1-osuman.

Maalivahti Luukkonen kisojen tähdistöön

Suomea edustanut HPK:n maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen valittiin MM-kisojen tähdistökentälliseen. Luukkosen lisäksi Suomelta tähdistöön valittiin hyökkääjä Jesse Puljujärvi.

Muut tähdistöön valitut pelaajat tulivat USA:n ja Kanadan joukkueista.