Taas kolme pistettä rikkaampana

Blues-HPK 1-2 (0-1,1-0,0-1)

Espoon Blues hallitsi torstai-illan peliä, muttei osannut hyödyntää tekopaikkojaan. HPK korjasi Jere Sallisen voittomaalin siivittämänä voiton ja on jälleen askeleen lähempänä pudotuspelejä.

Ensimmäisistä hetkistä alkaen Blues otti isännän roolin ja oli energisempi. Kiekko pyöri lähes taukoamatta HPK-päädyssä ja hämeenlinnalaiset tuntuivat olevan joka kerralla potkun perässä.

Viiden minuutin kohdalla Bluesin Mika Hannulalle siunaantui tekopaikka maalinkulmalle poikittaissyötöstä, mutta HPK:n Mika Järvisen huipputorjunta pelasti Kerhon takaiskulta. Myös Arsi Piispasen rangaistuksen aikana Järvinen joutui venymään parhaimpaansa, jotta maali pysyi koskemattomana.

Bluesin Kristian Kuuselalle tuomitun rangaistuksen aikana HPK kuitenkin iski tehokkaasti. Jäähy ehti vanhentua vain reilu puoli minuuttia, kun pakkipari Porseland-Tuulolan syötöstä Niko Nieminen tälläsi tilanteeksi 0-1. Syöttöpiste oli Marko Tuulolalle uran 300.

Muutoin erä meni Blues-komennossa loppuun asti ja siitä kertovat myös torjunnat: Blues 3, HPK 17.

Tyhjä halli

Toisessa erässä Blues löi pelin tasoihin. Mikael Kurjen ja Tomi Sallisen esityöstä Juuso Ikonen löi kiekon maalinedestä sisään ajassa 27.20. Maali oli vuonna 1995 syntyneelle Ikoselle uran toinen SM-liigassa.

Toisen erän toinen ja samalla viimeinen tilastomerkintä rustattiin Marek Zagrapanin sarakkeeseen rangaistuksen muodossa, mutta tilanne pysyi ennallaan, 1-1.

Espoolaisyleisö eivät torstaiseen otteluun syttyneet. Paikalle oli saapunut vain noin 3200 katsojaa, mikä on alle puolet Barona Areenan kapasiteetista. Se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja espoolaisilta puuttui.

”Oma koira puraisee”

Toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi ja kovin suurta kiekkoviihdettä ei tarjoiltu. HPK:n valmentaja Timo Lehkonen tiedosti tilanteen.
– Ei näissä vieraspeleissä ole tarkoituskaan yleisöä viihdyttää.

Ajassa 51.33 HPK iski voittomaalin. Kari Sihvonen punnersi voimalla maalia kohti laidasta, syötti maalin kulmalle Jere Salliselle, joka jatkoi kiekon ohi Blues-vahti Patrick Galbraithin. Maali oli Salliselle varmasti makea, sillä se syntyi entisessä kotihallissa ja vielä isoveljeä Tomi Sallista vastaan.
– Tietysti peli vanhaa seuraa vastaan antoi ekstralatauksen, mutta muutoin se oli yksi monien joukossa.

Loppupelin HPK pelasi uhrautuvasti. Milan Kytnarille tuomittiin aivan viime hetkillä vielä rangaistus, mutta kerholaiset jaksoivat taistella. Huomion arvoista oli Niko Niemisen viime hetken kipeää tehnyt laukauksenpeitto, mutta sehän kertoo vain isolla sydämellä pelaamisesta.

HPK jatkaa isolla sydämellä lauantaina, kun Helsingin Jokerit saapuu Hämeenlinnaan. Odotettavissa on todellista lauantai-illan huumaa Rinkelinmäellä! Pelin alkaa jo klo 16!