Taitelijoiden ilta Rinkelinmäellä

vl 4-3 (1-1,1-2,1-0)

HPK:n kovan kotivireen sai tällä kertaa kokea Helsingin IFK. Erittäin tasainen ja kova kamppailu eteni jännittävien vaiheiden jälkeen voittolaukauskilpailuun, jossa nähtiin sanalla sanoen uskomattomia suorituksia. Ratkaisuosuman taiteili Joona Karevaara, jonka suoritus ei kalpene NHL-supertähtien taidonnäytteiden rinnalla. Lauantai-illan huuman kruunasi Ritari-areenan kauden ennätysyleisö, 4652 katsojaa.

– Erinomainen, kova kiekkoilta. Meillä on ollut noi vieraspelit sitä mitä ei pitäisi olla, nyt kotona loistava yleisö ja osaltaan IFK:n vieraskannatus loi hienoa kilpalaulantaa, HPK:n päävalmentaja Harri Rindell hehkutti ottelun jälkeen.

– Erittäin kovaa taistelua, ainakin meidän porukka on tosi puhki tuolla vaikka pelattiin neljällä ketjulla lähes loppuun saakka. Jaksettiin painaa vaikka oltiin alakynnessä tiettyjä jaksoja pelissä, puolustettiin isolla sydämellä ja heittäydyttiin kiekkojen eteen, Rindell jatkoi.

Taistelua tasatahtiin

HIFK teki ottelun avausmaalin ylivoimalla ajassa 17.53. Mikael Granlund syötti siniviivan tuntumaan Juha-Pekka Haatajalle, jonka jäänuoliainen yllätti HPK-vahti Teemu Lassilan. Heti maalin jälkeen Markus Kankaanperällä oli loistava paikka viedä vieraat kahden maalin johtoon, mutta Lassilan hyvä vastaantulo pysäytti IFK-pakin yrityksen.

HPK tasoitti kun erää oli jäljellä 36 sekuntia. Kakkosketju Janne Kolehmainen-Arsi Piispanen-Joona Karevaara loi painetta ja lopulta Piispanen iski Karevaaran laukauksesta seuranneen kakkoskiekon verkon perukoille.

Toinen erä käynnistyi vauhdikkaasti. Kerhon ykkösketjuun kuumeisen Juuso Puustisen tilalle noussut Miikka Männikkö kiemurteli hyökkäysalueelle ja syötti mallikkaasti Ville Viitaluomalle, joka veivasi kiekon Lundellin längistä sisään. Viitaluoman kauden kahdeksas maali syntyi ajassa 23.24.

HIFK ei takaiskusta häkeltynyt vaan tuli tasoihin minuuttia myöhemmin. Ex-kerholainen Petteri Wirtanen pääsi nostamaan “läheltä ylös” Ville Peltosen esityön jälkeen. Kotijoukkueen epäonneksi kiekko pomppi Wirtaselle Kerho-puolustajan luistimesta. Vierasjoukkueen vahva jakso huipentui 2-3 -johtomaaliin ajassa 27.58. Jeff Hamilton pääsi iskemään limpun tyhjään maaliin Kimmo Kuhdan kääntösyötön jälkeen.

HPK piristyi toisen erän lopussa ja sai luotua useita maalipaikkoja, mutta huolimattoman viimeistelyn johdosta toiselle erätauolle siirryttiin vierasjohdossa.

Hienosti koko ottelun pelannut nelosketju Juuso Honka-Tuukka Pulliainen-Jaakko Turtiainen nousi parrasvaloihin kolmannen erän alussa. Kova yritys tuotti tärkeän tasoitusmaalin, jonka viimeisteli Honka komeasti rystyltä maalin kattoon. Tasoituksen jälkeen molempien joukkueiden hyökkäysinto laantui ja peli muuttui tarkaksi kyttäilyksi.

Kun varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, siirryttiin jatkoajalle. Siinä lähempänä voittoa kävi HPK, joka pääsi pelaamaan ylivoimalla Tommi Kovasen ottaessa kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. Ylivoimapyörityksen paras tilanne siunaantui Armands Berzinsille, jonka ohjaus maalinedustalla pyöri lähes maaliviivalla. Tämän lähemmäksi ei kumpikaan jatkoajalla päässyt ja siirryttiin voittolaukauskilpailuun.

Rangaistuslaukaukset kuin valtameren takaa

Voittolaukauskilpailu alkoi yllättävästi, sillä HPK vaihtoi Juha Metsolan tolppien väliin. HIFK:n ensimmäinen yrittäjä Juha-Pekka Haataja ujutti hienon maalin, mutta Kerhon vastaus oli vähintään yhtä komea. Jyrki Louhi lähti kuljettamaan kiekkoa ja “tarkasti erkat mailastaan” vauhdissa. Uskomattoman, mutta suunnitellun hämäyksen kruunasi nopea harhautus, joka yllätti Lundellin jalkojen välistä.

HIFK:n toinen yrittäjä Jeff Hamilton ei onnistunut ohittamaan Metsolaa. Kerhon Arsi Piispasen yritys puolestaan lipui ihanasti Lundellin suojista sisään. HIFK:n Kimmo Kuhta ohitti Metsolan lähes samanlaisella harhautuksella kuin Haataja ja voittolaukauskilpailun tilanne oli tasan 2-2 ennen Joona Karevaaran vuoroa.

Karevaaran päätä ei kylmännyt viimeisenä yrittäjänä. Päinvastoin, “Karen” viileä harhautus on ehkä komein rangaistuslaukaus Rinkelinmäen historiassa. NHL-tason suoritus ratkaisi hienon ottelun Pallokerhon kahden pisteen voitoksi.

– Olen katsellut YouTubesta Datsjukin ja Getzlafin rankkareita ja hakenut sieltä oppia. Isojen poikien juttuja, Karevaara naureskeli taiston tauottua.