Taktisesti kypsä vieraspeli

Lukko – HPK 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)

HPK:lta taktisesti kypsä vieraspeli ja paluu voittojen tielle. Alun tehottomuudesta huolimatta Lukko kaatui Raumalla.

Vierailija HPK:lta vahva ottelun alku

HPK jatkoi sarjataivaltaan eilisen Sport-ottelun jälkeen heti seuraavan päivänä Raumalla Lukkoa vastaan. Ottelun alussa HPK jatkoi siitä mihin eilen jäi eli rakensi paikkoja vastustajan päätyyn. Laukauksia sateli Kerholaisittain tasaisesti kohti Lukko maalivahti Lassi Lehtistä ensimmäisen kympin ajan. Toisaalta mitään suurta hätää ei myöskään kotijoukkueella ollut, vaikka muutama hyvä Kerholla olikin. Ensimmäinen Lukko laukaus kohti Emil Larmia nähtiin hieman ennen erän puoliväliä. HPK aloitus vieraspelin oli siis hyvä.

Ensimmäinen ylivoima siunaantui erän puolivälin kohdalla vierasjoukkue HPK:lle, kun Lukon Justin Danforth ronkki itsensä jäähylle. Lukon alivoima oli kuitenkin tässä kohtaa vahvaa ja pelin ensimmäisestä erikoistilanteesta ei jäänyt enempää kerrottavaa.

Erä oli kokonaisuudessaan Kerhon hallintaa, mutta eilisen tapaan tehottomuus vaivasi. Aivan erän loppuun Lukko sai pienen pyörityksen ja sitä kautta myös HPK:n kapteeni Otto Paajaselle 2 minuutin jäähy. Hämeenlinnalaisittain hyökkäyspäässä kärsittiin tehottomuudesta, mutta toisaalta HPK puolusti ensimmäisen erän erinomaisesti.

Tarkkaa peliä

Ottelun avausmaali nähtiin toisen erän alkuun, kun HPK siirtyi alivoimalla vierasjohtoon. Kotijoukkueen puolesta maalia hieman protestoitiin, koska Lukon puolusta Jakub Krejcik kaatui Miro Ruokosen kanssa luistelukilpailussa Lukko päätyyn ilmeisesti hieman loukaten itseään. Krejcik jäi makaamaan maahan, mutta peliä ei kuitenkaan vihelletty poikki. Kiekko ajautui Filip Riskalle, joka tarjoili sen keskelle, josta Ruokonen laukoi kiekon Lukko-maaliin ohi Lehtisen.

Lukko pääsi ylivoimaille erän puolivälin tienoilla, kun Paajanen otti illan toisen jäähynsä. Kerho kesti hienosti myös tämän kotijoukkueen ylivoiman. Loppuerästä Lukko pääsi toistamiseen ylivoimalle Jan Brejcakin otettua jäähyn, mutta tälläkin kertaa HPK:n alivoima veti pidemmän korren. Larmille myös pari hyvää koppia. HPK rakensi jäähyn jälkeen hienon maalinpaikan Otto Paajasen ja Eetu Tuulolan toimesta Teemu Turuselle, mutta hyvän ottelun pelannut Lassi Lehtinen peitti Lukko-maalissa Turusen laukauksen.

Kolmanteen erään ensimmäinen tilastomerkintä saatiin, kun Lukon kanadalaisvahvistus Brandon DeFazio otti 2 minuutin jäähyn poikittaisesta mailasta. Ylivoiman alkuun Philippe Cornetilla hyvä paikka, mutta ylivoima mentiin kuitenkin ilman tulosta. Lukko sai kuparisen rikki ajassa 50.22, kun HPK:n oma kasvatti Heikki Liedes ampui tarkalla rannekudilla kiekon ohi Emil Larmin.

Kotijoukkueen ilo ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun Lukon puolustaja Tarmo Reunanen hassasi kiekon Jaakko Kuusiston lapaan, joka iski kiekon hienosti rystyltä verkon perukoille. Kerho siirtyi siis taas johtoon. Maalin jälkeen HPK:n hyvä ote jatkui ja Lukko joutui ottamaan jäähyn. Ylivoima oli tällä kertaa tehokasta, kun Jesper Lindgren iski kiekon suoraan syötöstä maaliin. Syötön maaliin tarjoilivat Petteri Nikkilä ja Robert Leino. Kuusistolle ja Lindgrenille maalit olivat kauden ensimmäiset.

Lukko sai etsikkoaikansa ajassa 54:06, kun Kerho otti jäähyn. Samassa ajassa Lukon päävalmentaja Pekka Virta otti aikalisän. Lukko otti myös maalivahdin pois tämän ylivoiman aikana, ylivoimalla kotijoukkue ei maalia onnistunut tekemään. Lukko jatkoi ylivoiman jälkeen ilman maalivahtia ja Jere Innala pääsikin iskemään kiekon tyhjään verkkoon ajassa 57.05 ja loppulukemat 1-4. HPK:lta taktisesti kypsä vieraspeli ja paluu voittojen tielle.

Kerhon pelit jatkuvat lauantaina Pelicansia vastaan Ritari-Areenalla, kun aloitetaan taistelu Hämeen herruudesta.