Tappara kaatui kotona 3-1

HPK – Tappara 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

HPK:lle maukas 3-1 kotivoitto Tapparasta. Samalla varmistui runkosarjan viides sija.

Vauhdikas avauserä

HPK sai runkosarjan viimeiseen otteluunsa Rinkelimäelle vieraaksi Tampereen Tapparan. Lähtökohdat otteluun olivat kihelmöivät. Voitolla HPK varmistaisi runkosarjan viidennen sijan, mutta tappiolla pitäisi jännittää vielä HIFK:n ja Lukon viimeisten pelien tulokset. Ottelun alkaessa Arto Laatikainen palkittiin 900 pelatun runkosarjaottelun kunniaksi. HPK pelasi ottelun ensimmäisen erän talvisodan päättymistä kunnioittavissa pelipaidoissa.

Ottelun alkua mentiin vauhdikkaasti ja molemmissa päissä nähtiin maalipaikkoja, kotijoukkue HPK:n hallitessa kuitenkin hivenen ottelua. Erän edetessä Tappara kuitenkin sai myös otetta ja hieman ennen erän puoliväliä Kristian Kuusela sooloili Tapparan 0-1 vierasjohtoon Tomas Zaborskyn ja Jarkko Malisen syötöstä.

Ottelun ensimmäinen jäähy näki päivänvalon, kun Tapparan HPK-kasvatti Anton Ollikainen passitettiin kahden minuutin jäähylle estämisestä. Tapparan vaikeudet saivat jatkoa hetkeä myöhemmin, kun Tapparan puolustaja Ben Blood sai maalin edestä kampitusjäähyn. HPK:lle 2 miehen ylivoima-aikaa toista minuuttia.  Kerho pyöritti ylivoimaansa minkä pystyi ja hienoja kuvioita haettiin, mutta laukaukset jäivät hieman torsoiksi. Tapparan alivoima ja maalivahti Christian Heljanko kestivät uhrautuvasti.

Seuraava rangaistus tulikin sitten erän loppupuolella kotijoukkue HPK:lle ja Tappara ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Tapparan ylivoima oli vaarallista ja kiekko kävi jo lähellä maalia, mutta HPK kuitenkin kesti alivoiman lopulta.

Kerho siirtyi kuskin paikalle

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ensimmäinen erän tapaan. Tappara sai erän alkupuolella myös pitkän pyörityksen HPK päähän. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen reagoi tähän tilanteeseen ottamalla aikalisän. Aikalisän jälkeen peliä saatiinkin hieman rauhoitettua. Tapparalla oli kuitenkin vahva ote pelistä.

Tappara pyöritti pitkiäkin aikoja HPK-päässä, mutta vanha viisaus, ”kun et itse tee, kaveri tekee” nousi taas esiin. Kerhon hyvän hyökkäyspään taklauksen ala Filipit Riska ja Krivosik jälkeen kiekko Miro Ruokoselle, joka lämäsi sydämensä kyllyydestä kiekon Tapparan häkkiin. Pelin lukemat tässä kohtaa tasan 1-1.

Toisen erän loppupuoliskolla Kerho pääsi pyörittämään vielä ylivoimaa. Matti Järvisen otettua koukkausjäähyn. Ylivoima olikin hyvää ja Eetu Tuulola pääsi iskemään Petteri Nikkilän päätylaudasta pompanneen kiekon maaliin. Ylivoimamaalin myötä HPK ottelussa siis 2-1 johtoon.

Homma pakettiin

Kolmas erä oli tarkkaa pelaamista alkuosan, mutta erän puolivälin krouvin jälkeen Tapparalla oli vahva ote pelistä. HPK kuitenkin kesti tässä vaiheessa Tapparan rynnistyksen. Reilu viisi minuuttia ennen erän loppua pitkän kulmaväännön päätteeksi Teemu Turunen tuli kiekon kanssa esiin ja heitti lätyn maalin eteen Valtteri Puustiselle, joka löi limpun verkkoon ja pelin lukemat 3-1. Tappara yritti vielä lopussa maalintekoa ilman maalivahtia. Kerho kesti kuitenkin loppuun asti ja otti 3-1 voitolla 3 pistettä ja runkosarjan viidennen sijan.

Tästä on erittäin hyvä jatkaa puolivälieriin, jossa vastaan tulee neljänneksi sijoittunut TPS. Sarja alkaa ensi torstaina Turusta.