Tappara katkaisi HPK:n voittoputken

Tappara-HPK 4-3 (2-1,2-2,0-0)

Hakametsän torstai-illassa nähtiin seitsemän maalia, joista miltei jokainen pomppi maaliin jotenkin epätavallisesti. Kaikki kuitenkin lasketaan, joten Tappara korjasi voiton.

Ottelu alkoi HPK-näkökulmasta heikosti. Vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Kerho joutui tappamaan kahden miehen ylivoimaa. Ajassa 3.19 Antti Erkinjuntti maalasi tilanteeksi 1-0 Tapparalle Jussi Makkosen ja Jukka Peltolan esityöstä.

Kerho kuittasi vain vajaat kaksi minuuttia Tappara-maalista. Arsi Piispanen toi kiekon hyökkäysalueelle ja heitti roikkukiekon kohti Tappara-maalia. Tappara-vahti Nieminen ei saanut kiekkoa haltuunsa vaan terävästi paikalle tullut Tuukka Mäkelä pisti irtokiekon verkkoon.

Pomppumaalit saivat jatkoa ajassa 12.51. Tappara-pakki Otto Rädyn veto kimpoili Mika Järvisen torjunnasta ja HPK-pakin jaloista sopivasti Tuomas Vänttiselle, joka laittoi kiekon tyhjään maaliin.

Toinen erä tasatahtiin

Toinen erä oli vähällä alkaa HPK-tasoituksella, kun Antti Roppo vapautettiin puolittain karkuun. Ropon veto ei kuitenkaan osunut maalipuiden väliin.

Ajassa 28.05 Tappara pääsi lisäämään johtoaan. Jerry Ahtola ja Miikka Männikkö hoitivat kiekon maalille ja Tapparan nuori Aleksander Barkov punnersi kiekon maaliin HPK-puolustuksen estelyistä huolimatta.

Yksi HPK:n pirteimmistä torstaina oli Kari Sihvonen. Mies taklaa ja hämmentää, mutta todella myös pelata.  Sihvonen otti paljon vastuuta kiekollisesta pelistä ja järjesti tukun tekopaikkoja muille ja myös itselleen hyvällä liikkeellä. Toisen erän puolen välin jälkeen Sihvonen löysi maalin takakulmalta hienolla syötöllään Marko Tuulolan, muttei kapteeni-Tuulola saanut kiekkoa ohi Tapparan Jani Niemisen.

34 minuutin kohdalla HPK tuli maalin päähän Jan-Mikael Juutilaisen osumalla. Syötöt maaliin saivat Kari Sihvonen ja Alex Leavitt. Kuitenkin vain 42 sekuntia tästä iski Tappara. HPK:laisten puolustuspään nukahduksien seurauksena Tuomas Vänttinen teki illan toisensa ja tilanteeksi 4-2

Ja ettei toisen erän maalit tähän jäisivät, tuli Kerho vielä kerran maalin päähän. Kari Sihvonen nousi taitavasti maalipaikkaan, mutta suti kiekon avopaikasta tolppaan. Onneksi kärppänä paikalla ollut Niko Nieminen pystyi toimittamaan kiekon yli maaliviivan. Kolmanteen osumaan syöttöpiste myös Leavittille.

Kiri ei riittänyt

Kolmatta erää Kerho hallitsi jopa täysin. Paikat tasoitukseen olivat, mutta kiekkoa ei saatu maaliin asti.

Erän puolen välin tienoilla muun muassa Niko Niemiselle tuli paikka tasoittaa, Kari Sihvonen laukoi ylärimaan ja Arsi Piispanen kilautti tolppaan.

Harri Rindell kuvaili tuntemuksiaan ottelun tauottua.
-Tehtiin tämä itsellemme hankalaksi ja nyt se kostautui. Mehän parannettiin, mitä pidemmälle peli meni ja kyllä kolmas erä oli mun mielestä ihan meidän hallussa.

HPK jatkaa taistelua sarjapisteistä lauantaina Ritari-areenassa klo 17.00, kun vastaan asettu TPS.