Tappara vahvempi Hakametsässä

Tappara – HPK 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)

Kolme pistettä jäi Tampereelle, kun Tappara oli vahvempi Hakametsässä lukemin 4-1. Voiton takuumiehenä oli hyvän pelannut maalivahti Christian Heljanko.

Ensimmäinen erä kotijoukkueelle

Viikon ensimmäiseen otteluun HPK matkusti Tampereelle Tapparan vieraaksi. Ottelutapahtuma alkoi Suomen alle 20-vuotiaden maailmanmestareiden hehkutuksella ja kukituksella. Paikalla mestaruusjoukkueesta olivat Tapparan Toni Utunen ja Sami Moilanen. HPK:sta U20-mestaruusjoukkueessa olivat mukana Otto Latvala ja Valtteri Puustinen, heitä HPK muistaa lauantaina kotiottelussaan.

Ottelu lähti käyntiin varsin tunnustelevissa merkeissä, jota Tappara hivenen hallitsi. Kotijoukkueen alkuun tulleet muutamat laukaukset HPK:n maalivahti Antti Karjalainen hoiti kuitenkin eleettömästi. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä oli Tapparan Antti Erkinjuntin 2 minuutin koukkaamisjäähy. HPK pääsi siis kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta. Ylivoimalla parhaan paikan Kerho rakensi Jere Innalalle, jonka laukauksen taas Tapparan maalivahti Christian Heljanko selvitti varmasti. Maalia ei siis ylivoimalla syntynyt.

Erä jatkui tasaisissa merkeissä, kunnes aivan kuin varkain Tappara pääsi vastahyökkäykseen HPK:n hyökkäyksen jälkeen. Viime ottelussaan 4 maalia tehnyt Tapparan Niko Ojamäki sai kiekon Erkinjuntilta, jonka jälkeen Ojamäki syötti pelivälineen päädystä maalin eteen Matti Järviselle, joka iski kotijoukkueen ottelussa 1-0 johtoon ohi voimattoman Karjalaisen. Tappara sai maalin jälkeen enemmän otetta taas ottelusta ja kun vajaat 4 minuuttia oli ensimmäistä erää pelaamatta pääsi Tapparan Joona Luoto iskemään oman irtokiekon maaliin ja lukemat kahteen nollaan. Hyvän esityön maaliin teki Anton Levtchi.

Kerho sai kyllä laukauksia ihan hyvin ensimmäisessä erässä Tapparan maalia kohti, mutta suurempaa vaaraa niistä ei ollut lukuun ottamatta Jere Innalan laukausta ylivoimalla.

HPK peliin mukaan toisessa erässä

Toista erää mentiin tasaisesti eteenpäin ja erän ensimmäistä tilastomerkintääkin saatiin odottaa tovi. Erää ehdittiin pelaamaan reilu 6 minuuttia, kun HPK sai ottelun ensimmäisen jäähynsä. 2 minuutin kampitusjäähyn otti Eetu Tuulola. Tapparan ylivoima pyöri varsin mallikkaasti, mutta HPK:n alivoima ja maalivahti Karjalainen kestivät.

Seuraavan kerran ottelussa saatiin tilastomerkintöjä ja kunnon tapahtumia, kun Tappara otti jäähyn erän puolivälin jälkeen. Siirretyn rangaistuksen aikana HPK:n Miro Karjalainen veti vihellyksen jälkeen kiekon Tapparan maalin ja saa tästä ”palkinnoksi” henkilökohtaisen 10 minuutin jäähyn. HPK pääsi kuitenkin ylivoimalle. Ylivoiman aikana HPK saikin kiekon ylärimaan asti Teemu Turusen toimesta, mutta ei kuitenkaan maaliin asti.

Ylivoiman jälkeen seuraava tilastomerkintä oli Robert Leinon pelin viivyttämisjäähy. HPK tekee kuitenkin alivoimalla kavennusmaalin, kun Otto Paajasen ja Teemu Turusen karvaus tuottaa tulosta. Paajanen syöttää ja Turunen tekee. Kerho nousi maalin päähän. Ottelu sai erän lopussa käänteen, kun Matti Järvinen lensi 5+20 minuutin huitomisjäähyn myötä ottelusta ulos. Huitomisen kohteena Niclas Lucenius.

Tappara kestää alivoiman..

HPK pelasi siis kolmannen erän alusta ylivoimalla lähes 5 minuuttia. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta tasoitusmaali jää tekemättä ylivoiman aikana. Jäähyn jälkeen Kerho rakentaa myös hyviä paikkoja, mutta hyvin läpi ottelun pelannut Heljanko esittää hyviä torjuntoja. Erän puolivälin jälkeen Robert Leinolle avautui hyvä paikka maalintekoon, kun Heljanko lähti hieman seikkailemaan. Heljanko ehti kuitenkin selvittämään maalin suulle Leinon laukauksen.

Hetki tämän Leinon paikan jälkeen omassa päässä Jesper Lindgrenille sattuu harhasyöttö, johon Tapparan hyökkäys pääsee väliin. Tätä kotijoukkue ei myöskään jätä käyttämättä vaan Otto Rauhala iskee pelin kolmeen yhteen. Syöttäjänä Anton Levtchi. Pelikello näytti tässä vaiheessa 52.54.

..ja vie lopulta pisteet

Eetu Tuulola sai HPK:n kannalta pahaan paikkaan jäähyn ajassa 54.25. Tämän jäähyn HPK kuitenkin selvitti. Jäähyn jälkeen Karjalainen poistuu maalilta ja Kerho ottaa kuudennen kenttäpelaajan jäälle. Nokka ei kuitenkaan kauaa tuhise, kun Kristian Kuusela ampuu kiekon tyhjään maaliin. Lukemat 4-1. Tapparalle vielä tämän jälkeen jäähy pelin viivyttämisestä. Kiekon katsomoon omasta päästä ampui Otso Rantakari. Samassa ajassa HPK otti aikalisän. Ylivoiman alussa myös Karjalainen otettiin jälleen pois maalilta. HPK saa muutaman ihan kohtuullisen paikan erän loppuun, mutta nämä Tappara ja Heljanko selvittävät. Tappara vie siis kotonaan kolme pistettä lukemin 4-1.

HPK:n ottelut jatkuvat perjantaina Helsingissä IFK:n vieraana ja lauantaina vuorossa kotiottelu Ilvestä vastaan.