Tasaisuus puuttui

JYP-HPK 5-3 (2-2,1-0,2-1)

Maalivahti Joni Myllykoski oli tappiosta huolimatta HPK:n parhaimmistoa. Zach Hamill iski Kerhon maaleista kaksi.

– Aloitettiin ihan hyvin. Toisessa erässä peli hidastui ja jäätiin jälkeen. Kolmannessa oltiin taas mukana, muttei päästy rinnalle. En ole tyytyväinen meidän puolustamiseen. Meidän peli on tällä hetkellä vuoristorataa, täytyy löytää tasaisuutta harjoituksen kautta, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen summasi ottelun jälkeen.

Jyväskylän tiistai-illan kamppailu oli alusta alkaen vauhdikasta koheltamista puolin ja toisin. Erityisesti 2-2 päättyneessä avauserässä oli vauhtia enemmän kuin järkeä.

Mestiksessä kautensa aloittanut Ville Järveläinen oli ensimmäistä kertaa mukana kokoonpanossa ja oli heti ensiminuuteilla lähellä maalintekoa. Laitahyökkääjän tiukka laukaus kilahti kuitenkin tolppaan.

Tämän jälkeen puolustajapari Joni TuulolaCraig Schira sekoili omalla alueella ja JYPin Juuso Ikoselle tuomittiin rangaistuslaukaus. Ikonen ampui kuitenkin rankkarinsa yli Joni Myllykosken vartioiman HPK-maalin.

Kerho siirtyi johtoon ajassa 4.46. Kolmosketju Tuomas VänttinenOtto PaajanenJuha Koivisto viiletti vastahyökkäykseen. Koivisto tarjoili Paajaselle keskustaan vetopaikan. JYP-vahti Tuomas Tarkki torjui löysähkön laukauksen suoraan Vänttisen lapaan, jolla oli helppo työ lyödä HPK johtoon.

JYP tuli tasoihin Anssi Löfmanin ohjurilla ajassa 11.24. Kolme minuuttia myöhemmin JYP-puolustus tarjoili Kerholle johtomaalin hopeatarjottimella. Zach Hamill oli unohtunut täysin vapaaksi maalille, jonne Toni Jalo toimitti kiekon. Hamill peippaili komeasti ja niittasi mustan Tarkin haaroista sisään. Syöttöpiste Jalon lisäksi myös Antti Bruunille.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin tasalukemissa, sillä Petr Hubacekin tarkka laukaus Ossi-Petteri Grönholmin jalkojen välistä painui takayläkulmaan.

Kerhon kavennus illan komein

JYP tuli toiseen erään paremmalla jalalla ja HPK tuntui jääneen telineisiin. Kotijoukkueen 3-2-johtomaali syntyi tasavajaalla ajassa 25.33. Kerhon maalille syntyi aivan karmea häsmäkkä ja lopulta Jani Tuppurainen “svingasi” pikkumustan ilmasta sisään.

Kerhon tekopaikat toisessa erässä pystyi laskemaan yhden käden sormin. JYPin viileydestä kertoi se, että joukkue joutui pelissä vain kerran alivoimalle ja senkin joukkue selvitti.

Kolmanteen erään HPK luisteli kuin uudesti syntyneenä. Ensimmäinen kymppi mentiin vahvasti JYPin päädyssä, mutta hyvästä tsempistä huolimatta peliä ei saatu tasoihin. Juuso Ikosen 4-2-maali ajassa 51.10 tuntui jo lopulliselta ratkaisulta.

Kerho nousi vielä kuitenkin maalin päähän – ja millä tavalla! Nuori Joni Tuulola katkoi Eric Perrinin syötön ja passasi upeasti Joonas Vihkolle maalin kulmille. Vihko jatkoi suoraan Hamillille ja kanadalainen iski illan toisensa. Tämä “klap-klap-klap” -maali kannattaa katsoa pariinkiin kertaan.

Siihen HPK:n ilonaiheet jäivätkin ja Mikko Mäenpää iski loppulukemat tyhjiin viimeisellä minuutilla.

Taistelu jatkuu huomenna Rinkelinmäellä, kun HPK saa vastaansa hallitsevan mestarin, Oulun Kärpät.