Tehottomuus HPK:n riesana

HPK – Sport 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Sami Aittokallio oli vierailijoiden sankari 42 torjunnalla, kun Sport kävi hakemassa kolme pistettä Rinkelinmäeltä.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 08:22. Kiekko pyöri HPK:n maalinedustalla ja lopulta irtokiekon kävi lyömässä sisään Sportin ranskalaishyökkääjä Valentin Claireaux.

HPK kärsi läpi ottelun tehottomuudesta. Heti avauserässä oli paikkoja useampaankin osumaan, mutta viimeistely ontui tänään pahemman kerran. Iso kunnia HPK:n maalisarakkeen pysymiselle nollissa menee vieraiden maalilla pelanneelle Sami Aittokalliolle, jolle merkittiin ottelussa peräti 42 torjuntaa. Emil Larmille torjuntoja kertyi lähes puolet vähemmän (23).

Vaikka virkaveli toisessa päässä oli paljon työllistetympi, niin Larmi oli silti ihan semityytyväinen peliin.

– Mukava oli pelata, sopivasti tuli hommia, vaikka ihan ehjää kuuskymppistä en saanutkaan.

Ottelun kuva oli lähes koko 60 minuuttisen ajan sama. Sportilla oli omat paikkansa, mutta HPK loi maalipaikkoja jatkuvalla syötöllä. Silloin kun peli pyörii toisessa päädyssä, ehtii maalivahti ajattelemaan kaikenlaista.

– On siellä monenlaista tunnetta. Mulla on yleensä pari teemaa, joita lähden hakemaan ja niitä sitten käyn päässäni läpi.

– Samoja teemoja kuin mitä reeneissä on tehty. Tänään oli, että liikkeet lähtee ykkösellä ja on terävää sekä tasapainoista liikkumista.

Toisen erän alussa Sportilla oli loistava mahdollisuus siirtyä kahden maalin karkumatkalle, kun Antti Kalapudas pääsi ampumaan rankkaria. Tällä kertaa Larmi kuitenkin veti pidemmän korren ja piti oranssipaidat vahvasti pelissä mukana. Toisessa erässä HPK pääsi hakemaan tasoitusta kahdesti myös ylivoimalla, mutta tällä kertaa edes miesylivoima ei auttanut maalinteossa.

Erän kenties paras paikka tuli Otto Paajaselle, joka pääsi lähietäisyydeltä yrittämään maalintekoa. Tilanne rakentui Larmin loistavan avauksen myötä.

– Paajaselle annoin vähän kuittia, että voisin kyllä avata useamminkin sen ylivoimahyökkäykseen, jos se joskus tekis. Pienellä rakkaudella näitä tietenkin aina heitetään.

Kavennus laiha lohtu

Kolmannessa erässä HPK ei saanut luotua yhtä paljoa laadukkaita maalipaikkoja kuin kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta oli silti vahvasti pelin päällä.

Kesken kotijoukkueen loppukirin Aleksi Ainali laukoi napakan kudin ohi Larmin ajassa 55:15.

Lähes heti maalin jälkeen HPK lähti kirimään kahden maalin karkumatkaa kiinni ilman maalivahtia, mutta ensimmäisenä maalinteossa onnistui Sportin Roope Talaja, joka löi lopullisen naulan HPK:n arkkuun ajassa 57:31.

Aittokallion unelmailta sai pienen särön ajassa 59:23, kun Philippe Cornet löi kiekon reppuun maalinedustalta.

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina, kun HPK ja Pelicans aloittavat taistelun Hämeen Herruudesta.