Tehottomuus vaivaa

HPK-Ässät 2-6 (0-2,0-1,2-3)

Ässät käytti tehokkaasti paikkansa, HPK ei. Kerho loi tekopaikkoja vähintäänkin riittävästi, mutta viimeinen terävyys maalipaikoissa jäi puuttumaan. Ässien Tuomas Santavuori oli vieraiden sankari kolmella maalillaan.

Ottelun alkuun Kerho luisteli pirteästi, mutta jälleen kerran ensimmäisen maalin iski vierasjoukkue. Tuomas Santavuori karkasi läpiajoon kesken Kerho-painostuksen ja ykkösketjun laitahyökkääjä viimeisteli tarkasti tolpan kautta sisään. Ajassa 4.45 syntyneen osuman syötti Tapio Sammalkangas.

Vieraat lisäsivät johtoaan Alex Leavittin jäähyn aikana erän puolivälissä. Tomas Zaborskyn laukaus painui helpohkosti HPK-maalilla torjuneen Mika Järvisen jalkojen välistä sisään. Syöttöpisteet kirjauttivat Ville Uusitalo ja Stephen Dixon.

Maaleistaan huolimatta Ässät ei esittänyt avauserässä ihmeitä. Joukkue sai kaksi tekopaikkaa, joista molemmista verkko heilui. HPK:sta parhaimpiin tekopaikkoihin pääsi Scott Barney, mutta kanadalaisen ruuti oli märkää.

Yritystä, paikkoja – ei maaleja

Toisessa erässä HPK hallitsi kenttätapahtumia. Ässät joutui rikkomaan ja jäähyboksin ovi avautui porilaisille neljä kertaa. Kerho sai ylivoimansa pyörimään, kiekko liikkui ja tekopaikkoja aukesi.

Jostain syystä maalinteko oli Kerholle ylivoimaista. Niko Nieminen, Alex Leavitt, Jukka Laamanen ja Mathias Porseland joutuivat peräjälkeen pettymään. Ässien maalissa Antti Raanta torjui muutaman kerran mainiosti, mutta kaiken järjen mukaan jostain paikasta olisi maali pitänyt pystyä tekemään.

Ja niinhän siinä kävi, kuten usein käy. Erän ainoan maalin iski Ässät ja jälleen Tuomas Santavuoren läpiajosta. Hieman onnekkaastikin kiekon mukaansa saanut Santavuori oli tekopaikassaan päättäväinen, eikä Järviselle jäänyt mahdollisuuksia.

Lopussa retkahtaa

HPK:n nelosketju herätteli toiveita kotijoukkueen leirissä kolmannen erän alussa. Antti Roppo porhalsi ennakkoluulottamasti maalille ja kakkoskiekkoon sännännyt Otto Paajanen toimitti kiekon maaliin luistimellaan.

Tuomarikaksikko Jari Leppäalho-Mikko Vanninen puntaroi tilannetta pitkään. Lopulta pitkän videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin. Paajasen maaliin syöttöpisteet Ropolle ja Marek Zagrapanille.

Kerhon takaa-ajo sai lisäpontta, kun Ässien Miko Malkamäki huitoi itsensä jäähylle ajassa 45.54. HPK:n ylivoima pyöri jälleen ja Jukka Laamaselle siunaantui tuhannen taalan paikka maalin eteen. Porilaisvahti Raanta oli tilanteesta täysin ulkona, mutta Laamasen laukaus kilahti epäonnekkaasti tolppaan.

Hieman myöhemmin Laamaselle tuomittiin kyseenalainen jäähy, jonka HPK kuitenkin selvitti hyvällä taistelulla. Juuri HPK:n tullessa täysilukuiseksi iski Ässät lopulliselta niitiltä tuntuneen 1-4 -osuman. Tuomas Santavuori täydensi hattutampunsa Aki Uusikartanon syötöstä.

Jukka Laamanen herätteli vielä Kerhon toiveita sisukkaalla 2-4 -kavennuksellaan ajassa 51.48. “Lamppu” nousi Ässä-maalille ja punnersi kolmannella yrityksellään kiekon väkisin Antti Raannan selän taakse.

Tähän HPK:n ilonaiheet sitten jäivätkin. Ässät iski ottelun lopussa kaksi maalia Kristian Kudrocin ja Veli-Matti Savinaisen toimiessa maaliseppoina.

HPK:n päävalmentaja Harri Rindell harmitteli hukattuja maalipaikkoja ja ailahtelevaisuutta pelin sisällä.

– Hetkittäin saadaan semmonen piristysruikeinjektio ja sitten taas tulee kaamosvaihe pelaamiseen. Tuska kasvaa kun maalinteossa ei onnistusta. Maalinteon tukitoimet oli melko olemattomia. Laamasen maali oli kuvaava, pakki hakkaa kaks-kolme reboundia ja siinä oli Barney maalin edessä hankaloittamassa maalivahdin työskentelyä.

Ykkösketjun sentteri Alex Leavitt ei peitellyt pettymystään ottelun jälkeen.

– On erittäin turhauttavaa kun emme saa omista paikoistamme maaleja ja kaveri iskee lähes jokaisesta. Teemme edelleen aivan liikaa virheitä ja vääriä päätöksiä kentällä, joista vastustaja pääsee iskemään.

HPK matkaa perjantaina Lahteen Pelicansin vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina, jolloin vastaan luistelee Tampereen Ilves.