Tiukka vääntö toi yhden pisteen

HPK-Kärpät 0-1 vl

Tiistai-ilta Hämeenlinnassa tarjosi jääkiekollisesti mukavasti viihdettä vaikkei täysosumia nähtykään kuin vasta rankkareista. Maalivahdit pitivät maalinsa puhtaina aina voittomaalikilpailuun asti. Kärppien tsekkitaiturit kuitenkin viimeistelivät osumat ja Ouluun matkaa kaksi pistettä.

Ottelun aluksi kukitettiin 600 liigaottelua täyteen saanut Jyrki Louhi. Louhi ilmoitti maanantaina, ettei jatka uraansa kuluvan kauden jälkeen. Louhen ura on ollut tapahtumarikas ja menestyksekän, mutta muistellaan sitä sitten joskus myöhemmin.

Itse ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta tarkasti. Reilun kuuden pelatun minuutin jälkeen HPK pääsi koittamaan avausmaalin tekoa ylivoimalla. Paluun kokoonpanoon tehnyt Niko Nieminen toi ykkösketjun pelaamiseen ryhtiä ja Viitaluoman johtama ketju pyörittikin ensimmäistä ylivoimaa ajoittain sangen mukavasti kuitenkin ilman täysosumaa.

Hetkeä myöhemmin ottelun tuomaristo päätti rankaista HPK:ta liki peräkkäin kahdella rangaistuksella. Kärpät pystyi minuutin verran kestäneen 5-3 -ylivoimansa aikana organisoimaan muutaman vaarallisen maalipaikan, mutta tiivis alivoimapelaaminen ja Teemu Lassila selvittivät tilanteen.

Ottelun ensimmäinen erä antoi myös viitteitä keväästä, sillä ottelu oli melko fyysinen.
-Fyysistä juu oli ja varmasti tuli mustelmia. Yritetään katkaista hyökkäyksiä jatkossa paremmin. Siellä on niin taitavia jätkiä, että ei auta ainakaan boksissa istua, summasi paluun takalinjoille tehnyt Tuukka Mäkelä ensimmäisellä erätauolla.

Kenttämies isossa roolissa toisessa erässä

Jos ensimmäinen erä ajallisesti meni nopeasti, toinen erä venyi ja venyi. Toisen erän alussa Kärppä-pakki Jan Snopek meni kulmaan ja Niko Nieminen taklasi tsekkiä kovaa. Snopek otti taklauksen huolimattomasti vastaan ja kolautti päänsä laitaan, jonka seurauksenä hänen silmäkulmaansa tuli vekki. Verta oli sen verran kentällä, että kenttämies joutui höyläämään isommat pois.

Hetkeä myöhemmin Marko Tuulola sai kokea eteläpäädyssä vahvan taklauksen ja kaukalon pleksistä irtosi osia kentälle. Jälleen oli kenttämiehelle käyttöä ja peli laitettiin hetkeksi tauolle.

Ajassa 28.34 Juuso Puustinen rikkoi puolittaiseen läpiajoon karannutta Pavel Rosaa jäähyn arvoisesti. Tästä seurannutta Kärppä-ylivoimaa avitti Rosan hienovarainen kaatumisen korostaminen. Paras paikka tällä oululaisten ylivoimalla siunaantui kuitenkin HPK:lle. Santeri Alatalo ourki kiekon keskialueelle Ville Viitaluomalle. Viitaluoma toi kiekon hyökkäysalueelle ja syötti Jyrki Louhelle. Louhi ampui näpäkän rannarin kuitenkin vain tolppaan.

Pelin loppu Kerhon hallinnassa

Kolmannessa erässä mentiin pitkä pätkä ilman katkoa ja parhaat maalipaikat tulivat HPK:lle. Hyvin koko ottelun pelannut nuori nelosketju (Turtiainen-Nättinen-Honka) loi liikkeellään pari tekopaikkaa kuitenkin niissä onnistumatta. Ottelun loppuhetkillä Tuukka Mäkelän röyhkeä nousu viivasta päättyi sivurautaan ja Ville Viitaluomallekin avautui paikka ratkaisuun.

Varsinainen peliaika päättyi kuitenkin harvinaisesti maalittomaan tasapeliin ja edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla molemmilla oli paikkansa ratkoa peli. Viimeisellä minuutilla Teemu Lassila pääsi esittämään kolme torjuntaa käsittävän kokoelmansa estäen Kärppien vaarallisen yrityksen.

Voittomaalikilpailu olikin Tsekki-näytöstä. Oululaisvahti Ville Hostikka nöyryytti ensin Svott Barneyta upealla räpylätorjunnallaan. Pavel Rosa taituroi peterforsbergmäisen harhautuksen maaliin. Jyrki Louhi ampui harmillisesti kiekon yli maalin, jonka jälkeen Kärppien Ivan Huml pisti kiekon varmasti Teemu Lassilan ohi rystypuolelta.

Yksi piste jäi Hämeenlinnaan vaikka enemmänkin oli tarjolla. HPK:n valmentaja Harri Rindell kiteytti ottelun seuraavasti:
-Ennen ottelua puhetta oli kotihurmoksesta, jota ei oikein ollut. Tämä oli kuitenkin paras peli meiltä pitkään pitkään aikaan. Pelin jälkeen joukkueen kanssa puhuttiin kuitenkin, ettei jäädä tähän, vaan on pari pykälää vielä parannettava, mikäli maaleja mielii tehdä.

Taistelu jatkuu. Torstaina HPK matkaa Raumalle Lukon vieraaksi ja lauantaina Ritari Areenalle saapuu Pelicans Lahdesta.