Toisen erän blackout maksoi pisteet

Ilves-HPK 5-2 (1-2, 3-0, 1-0)

Ilves iski vajaassa kolmessa minuutissa kolme maalia ottelun toisessa erässä. Kun HPK hukkasi omat tekopaikkansa kolmannessa erässä, jäivät pisteet Tampereelle. Kerhon maaleista vastasivat Jesse Saarinen ja Zach Hamill.

Ottelu alkoi kotijoukkueen painostuksella. Ensimmäiset pari minuuttia pyörittiin HPK-päädyssä, mutta huippupaikkoja ei Ilves pystynyt luomaan. Ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin sen sijaan toisessa päässä, kun Otto Paajanen pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä. Ilves-vahti Juha Järvenpää venytti kuitenkin laukauksen tielle.

Kerho siirtyi johtoon ajassa 7.01. HPK käänsi pelin nopeasti keskialueella kun Zach Hamill sekä Eero Somervuori vapauttivat Jesse Saarisen vauhtiin. Jeppe porhalsi laidalta vetopaikkaan ja nopea rannelaukaus yllätti Järvenpään. Osuma oli koko liigan pistepörssin kärjelle jo kauden kymmenes. Somervuoren tehopiste oli uran 300. liigassa, onnea Somerjuuri!

Ilves tuli tasoihin 2-1-hyökkäyksen päätteeksi erän puolivälissä. Teemu Rautiainen syötti Eero Savilahden nokikkain HPK-vahti Joni Myllykosken kanssa ja Savilahti veivasi näyttävästi lukemiksi 1-1.

Kerho otti kuitenkin kuskin paikan takaisin erän lopussa. Ykkösketjun sentteri Hamill nousi liukkaasti oikealta laidalta murtautuen parhaalle maalintekosektorille. Tarkka nosto upposi Järvenpään kainalosta sisään. Maali oli myös Hamillille kauden kymmenes. Osuman syöttivät Juuso Vainio sekä Somervuori.

Sysimusta toinen erä

Toinen erä meni HPK:n kannalta täysin plörinäksi. Periodi käynnistyi positiivisissa merkeissä ja mm. Eero Somervuorella oli paikka siirtää HPK:n kahden maalin karkumatkalle.

Kerholle tuomittiin ensimmäinen jäähy ajassa 27.34. Siitä alkoi vajaan kolmen minuutin musta jakso, mikä maksoi kolme maalia. Ilveksen ylivoimaa ehti kulua vain 16 sekuntia, kun Tommi Kivistö tykitti siniviivalta lukemat tasoihin. Ja heti seuraavassa vaihdossa helähti uudelleen. Steven Zalewski unohtui täysin vapaaksi HPK-maalille ja hyökkääjä upotti kiekon Myllykosken puikoista sisään. Tämä riitti Myllykoskelle ja Juuse Saros luisteli tolppien väliin.

Saros ehti olla maalillaan vain kaksi minuuttia, kun Ilves iski lukemiksi 4-2. Tässä osumassa Rouva Fortuna näytti isoa ahteriaan Hämeenlinnan suuntaan, sillä kiekko otti kaikki mahdolliset pomput niin omista kuin vieraistakin ja päätyi lopulta maaliin. Patrik Moisio merkattiin maalintekijäksi. Kun vielä seuraavasta keskialoituksesta Somervuorelle tuomittiin 2+2 minuutin jäähy vahinkotilanteesta, oli pannukakku täydellinen.

Kerho kuitenkin kesti hienosti neljän minuutin alivoiman ja sen päätyttyä Hamill vapautti Somervuoren läpiajoon. Terävä laukaus kilahti ylärimaan.

Erän loppuminuutit HPK hallitsi kenttätapahtumia, muttei onnistunut kaventamaan.

Kun ei, niin ei

Kolmannessa erässä Kerho vei peliä edelleen selvästi, mutta kiekko ei uponnut millään verkkoon. Joukkue hukkasi 4-5 varmaa tekopaikkaa. Somervuori osui jälleen ylärimaan, Järvenpää venyi uskomattomasti Craig Schiran laukauksen tielle ja loput laukaukset viuhuivat ohi Ilves-maalin. Tällä kertaa matkassa oli huonoa onneakin, sillä kaiken järjen mukaan jostain olisi pitänyt osuakin. Mutta kun ei, niin ei.

Ilves kaunisteli lukemia vielä tyhjään Kerho-maaliin 58.58. Asialla oli Moisio illan toisellaan.