TPS:n veitsenterävä viimeistely kaatoi Kerhon

HPK-TPS (0-3, 0-0, 0-1) 0-4

Valmentajaa jo toisen kerran tällä kaudella vaihtanut Turun Palloseura selätti kesyn HPK:n tiistaina. TPS-ikoni Jukka Koivu otti vuorostaan vetovastuun turkulaislaumasta ja aloitti pestinsä heti voitolla.

TPS teki ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kolme maalia ja ratkaisi ottelun heti kättelyssä. TPS:llä oli ottelussa karkeasti yhtä monta maalipaikkaa kuin he tekivät maaleja.
-Lauantaiyönä tein päätöksen lähteä mukaan, että nopeasti kaikki on tapahtunut. Ennen peliä jännitti ja olo oli epävarma. Voitto tietysti maistuu, mutta on tässä valtava määrä työtä edessä, kommentoi Jukka Koivu ratkaisuaan ryhtyä jälleen valmentamaan.

Ottelu ohi nopeasti

HPK aloitti ottelun terävällä vaihdolla ykkösvitjan toimesta. Ville Viitaluomalle tarjoutui heti maalipaikkakin, mutta siihen ne ilon aiheet oikeastaan jäivätkin. Kuuden pelatun minuutin kohdalla TPS pääsi HPK:n ylipelaamisen johdosta 3 vs 2 -hyökkäykseen ja Michal Birner laukoi kiekon ylänurkkaan Tomas Plihalin syötöstä.

Reilu minuutti myöhemmin rokottaa vuorostaan TPS:n nelosketju. Huolimaton puolustuspeli avasi paikan Mario Valery-Trabuccolle, joka jatkoi Jussi Tapion lättysyötön ohi Teemu Lassilan. 0-2 -maalin jälkeen Kerhon Harri Rindell yritti herätellä joukkuettaan taistelemaan, mutta turhaan.

Ajassa 10.14 Valery-Trabucco viimeistelee illan toisen osumansa reboundista sisään Lassilan ollessa jälleen voimaton. HPK:n ykköspakit Marko Tuulola ja Mathias Porseland kokosi ensimmäisestä erästä saldokseen -3.

– Ekassa erässä kolme omiin ja itse olin vielä jokaisen aikana jäällä. Kyllä Tepsin vaarallisuus oli tiedossa, joten anteeksi yleisölle, julisti kapteeni Tuulola vaisun esityksen jälkeen.

“Surullista toimintaa”

Toinen erä oli sekava jäähyjen osalta, mutta jäi maalittomaksi. HPK pystyi muutaman vaarallisen maalipaikankin luomaan, mutta niin kuin koko ottelussa, TPS-vahti Atte Engren oli loistava. HPK:n ylivoima oli heikkoa eikä onneakaan ollut mukana.

Kolmannessa erässä TPS naulaa vielä viimeisen naulan arkkuun ajassa 41.22. Tuomas Suominen karkasi puolittaiseen läpiajoon laidasta ja niittasi ranteella kiekon aivan yläkulmaan.
-Hyvät mailat on löytynyt joulun jälkeen, veisteli Suominen upeasta vedostaan.

Harri Rindell ei liikoja herjaa heittänyt ottelun jälkeen:
-En halua TPS:ltä ottaa mitään pois, mutta 1. erän toiminta oli surullista. Vaikeaahan se on peliä 0-3 asemasta kääntää. Tosi asia oli se, että kentällä oli tänään yksi joukkue ja se oli TPS.

-Meillä oli yksi hyvä ketju, Pulliaisen johtama (Karevaara-Pulliainen-Kolehmainen). He pelasivat oman pelinsä 0-0 ja voitti nämä paljon puhutut maalintekopaikat 6-1. Muilla ketjuilla oma peli oli hyvinkin kaukana.