U20 Playoffs: HPK-Kärpät 16.3.2019 – otteluraportti

HPK-Kärpät 1-7 (1-2 , 0-1 , 0-4)

HPK U20 jatkoi puolivälieräsarjaansa Oulun Kärppiä vastaan kiihkeässä päiväottelussa lauantaina. Kärpät voitti Oulussa pelatun avausottelun selkein 6-1 lukemin, joten HPK:lla oli kotona revanssin paikka. Yleisöä lauantain päiväottelussa oli 421.

Ottelu alkoikin vauhdikkaasti. Ensimmäisten minuuttien aikana nähtiin useita voimakkaita taklauksia ja maalipaikkoja kummassakin kenttäpäädyssä.

Vauhdikkaan alun jälkeen ottelun hallinta siirtyi Kärpille, joka vyöryttikin useita hyökkäyksiä kohti Tuomas Aallon vartioimaa HPK-maalia. Aalto kuitenkin piti pintansa, kunnes avauserän puolessa välissä kulmasta lähetetty kiekko pomppia ikävästi parhaalle maalintekosektorille, josta Kärpät rankaisi armotta, kun Jesse Saarinen siirsi oululaiset 0-1 johtoon. Johtomaalin jälkeen HPK:n peli ei ottanut onnistuakseen ja nopeasti avausmaalin jälkeen Kärpät lisäsikin johtoaan, kun pitkän kulmapelin päätteeksi kiekko toimitettiin viivan kautta maalille, josta Oskari Kantola siirsi vieraat jo 0-2 johtoon. Toisen takaiskumaalin jälkeen kotijoukkue tuli seuraaviin vaihtoihin selvästi sisuuntuneen. HPK:n hyvä liike palkittiinkin aivan ensimmäisen erän lopussa, kun Kärpät otti kaksi peräkkäistä jäähyä ja kotijoukkue pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. Ylivoima tuottikin nopeasti tulosta, kun ajassa 19.05 Jaakko Kuusisto pääsi laukomaan 1-2 kavennusmaalin suoraan Joonas Uimosen syötöstä ohi kärppävahti Justus Annusen. Kavennusmaalin toisen syötön nappasi Kristjan Kombe. Näistä lukemista lähdettiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä alkoi HPK:n ylivoimalla, joka ei kuitenkaan ottanut onnistuakseen. HPK:n ylivoima sai ikävän lopun, kun Janne Jokinen otti 2min rangaistuksen estämisestä. Jokisen ja HPK:n onneksi Kärpät eivät pystyneet kuitenkaan hyödyntämään ylivoimaansa. Ennen toisen erän puoltaväliä kummatkin joukkueet pääsivät vielä kokeilemaan ylivoimalla, kun ensin ajassa 25:28 Kärppien Niko Kuirille vihellettiin rangaistus korkeasta mailasta ja tämän jälkeen HPK sai joukkuerangaistuksen ”väärästä vaihdosta”. Erän ainoan maalin teki vierailijat Kärpät, kun aikaisemmin erässä jäähyn ottanut Kuiri heitti kulmasta kiekon maalille, joka pomppi HPK:n epäonneksi suoraan Jaakko Niskalan lapaan, joka siirsi Kärpät rystylaukauksella 1-3 johtoon. Erän loppuun kummallekin joukkueelle vihellettiin vielä yhdet 2min rangaistukset.

Kolmannessa Kärpät on pysäyttämätön

Kolmannen erän ensimmäiseen vaihtoon luisteli energinen kotijoukkue, mutta hyvä alku päättyi karulla tavalla, kun HPK:n puolustus hukkasi kiekon oman maalin takana Kärppien hyökkääjä Aku Rädyn lapaan, joka siirsi kiekon yhdellä pyöräytyksellä maalin edustalle, josta Ville Heikkala kauhaisi vierailijat jo tukevaan 1-4 johtoon. Tämän jälkeen ajassa 41:47 HPK:n valmennus koitti herätellä omiaan vaihtamalla maalin suulle Ville Ruokosen. Kauaa ei Ruokosen maali kuitenkaan pysynyt puhtaana, kun vierailijat siirtyivät hieman onnekkaalla osumalla ajassa 45:43 jo 1-5 johtoon. Maalintekijänä toimi Tommi Järvitalo, jonka rystykääntö kimposi HPK -puolustajan jalasta verkon perukoille. Tämän jälkeen HPK ei enää päässyt peliin kiinni ja Kärpät viimeisteli vielä kaksi lisäosumaa. Ottelu päättyi lopulta Kärppien selkeään 1-7 voittoon, joka siirtyi ottelusarjassa nyt 2-0 johtoon.

Puolivälieräsarja jatkuu heti huomenna sunnuntaina Oulussa, jossa välieräpaikka on Kärpille katkolla. Tarvittaessa sarjaa jatketaan tiistaina Hämeenlinnassa ja torstaina Oulussa.

16.03.2019 14:40