U20 playoffs: HPK venytti ratkaisun viidenteen peliin

HPK ja HIFK pelasivat puolivälieräsarjan neljännen ottelun Helsingin Jäähallin harjoitushallissa sunnuntai-iltana. HPK:n kokoonpanoon tuli pieniä muutoksia ja muun muassa Otto Latvala liittyi joukkueeseen.

Kerhon ylivoima osoitti olevansa iskussa ensimmäisessä erässä Anton Lundellin otettua koukkaamisjäähyn. Ylivoima pelasi toistuvasti Niclas Almarille vetopaikkaa, mutta vedot eivät menneet maaliin. Lopulta kiekko päätyi Almarille takatolpalle, eikä puolustaja enää erehtynyt ja laittoi kiekon Niilo Halosen selän taakse. Syöttöpisteet Jere Innalalle ja Paavo Tynille.

Toisen maalin HPK maalasi tasakentällisin. Niklas Helin ja Leevi Kannisto pelasivat kiekon viivaan Tynille, hyökkäyskolmikko loi hyvän maskin maalin eteen ja kapteeni Tynin ranneveto upposi yläpesään!

Erän loppuun Niilo-Kustaa Määttä antoi maalin edessä keppiä Haloselle sen verran, että tuomari muisti häntä kakkosella. Erä pelattiin pääasiassa HIFK-päädyssä ja se näkyi myös torjunnoissa. Halosen lukemaksi saatiin 12, kun HPK:n maalivahti Roni Salmenkangas torjui vain kolmesti.

Toisessa erässä tyyli muuttuu

Toisen erään lähdettiin helsinkiläisten ylivoiman tahdeissa. Maalinedushässäkän päätteeksi Lauri Kulmala sohi kiekon HPK-vahti Roni Salmenkankaan ohi. Kiekon maalille toimitti syöttöpisteen arvoisesti Juha Jääskä, toiseksi syöttäjäksi lisättiin myöhemmin Anton Lundell. Muutoinkin erä lähti käyntiin vauhdikkaasti ja hieman HIFK:n tahtipuikon mukaan. Ensimmäisellä puolikkaalla HPK ei saanut kiekkoa lähes lainkaan punaviivan paremmalle puolelle.

Viisi minuuttia ennen erän loppua HIFK:lle vihellettiin joukkuerangaistus kuudennen pelaajan kirmattua jäälle. HPK:n ylivoima oli hukkunut erätauolla, eikä pakkopeliä saatu pyörimään juuri ollenkaan. Jäähyn jälkeen kuitenkin nähtiin hieman alkuerää parempia otteita.

Kolmas erä

Kolmannen erän ensimmäiset minuutit menivät tasan. Aivan alkua hallitsi HIFK ja sitten HPK otti kuskin paikan. Alkuerän vaarallisin paikka siunaantui Teemu Engbergille, kun hän pääsi hieman yllättäen lipumaan Kerho-pakkien välistä nokikkain Salmenkankaan kanssa.

Puolivälissä erää vauhti alkoi olla tapissaan. Päästä päähän mentiin ja paikkoja oli molemmilla. Lopulta vauhdin päätös oli Juha Jääskän ottama karvaustilannejäähy. Se kostautui heti aloituksen jälkeen, kun Joonas Uimonen syötti Jaakko Kuusistolle viivassa ja Kuusiston pyssy puhui 1-3 taululle.

HPK iski viimeisen niitin neljä minuuttia ennen ottelun loppua. Miska Ronkainen luisteli keskialueella HIFK-pelaajalta jalat alta erittäin rohkeasti ja syötti B-pisteiden väliin Valtteri Puustiselle, joka jatkoi Janne Jokiselle, joka vei Halosen kahville ja syötti takaisin Ronkaiselle, jolla oli helppo työ pistää kiekko tyhjään maaliin.

HPK:n voitettua neljännen ottelun, viides ja ratkaiseva puolivälieräottelu pelataan Ritari-areenassa tiistaina klo 19.00. Kerhon kausikortilla ja junnukorteilla matsiin pääsee ilmaiseksi, liput aikuiset 5€ / lapset, opiskelija, eläkeläiset 2€ / alle 7v ilmaiseksi. Ennakkoliput tulevat myyntiin Kerho-ravintolassa maanantaina klo 8.30.