U20 Playoffs: otteluraportti Kärpät-HPK 13.3.2019

HPK U20 sai vastaansa runkosarjan voittaja Kärpät puolivälierissä. HPK:lla alla oli kolmen ottelun sarja Tapparaa vastaan ja Kärpät oli odottanut vastustajaansa pelaamatta viikon.

Ottelun ensimmäiset todelliset maalipaikat nähtiin neljän minuutin kohdalla, kun kahdesti Kärppä-hyökkääjät olivat nokikkain HPK:n maalivahti Tuomas Aalon kanssa. Aalto kuitenkin otti omansa rauhalliseen tyyliinsä.

HPK aloitti maalinteon ajassa 4.19, kun Kärppien pitkän johdosta aloitettiin HPK:n hyökkäysalueelta. Valtteri Jeskasen veto suuntautui maalista ohi ja toisella tolpalla valmiina ollut Tomi Palo iski kiekon maaliin. Syöttöpiste maalin myös Leevi Kannistolle.

Kärpät pääsi ottelusarjan ensimmäiselle ylivoimalle, kun Olli Maansaarelle tuomittiin huitomisjäähy omalla alueella. Runkosarjan voittajan ylivoima ei herättänyt suuria tunteita, HPK puolusti esimerkillisesti omaa aluettaan. Pääasiassa ylivoiman ajan Kärpät keskittyi hakemaan HPK:n purkukiekkoja omasta päädystä.

Ensimmäisesä erässä HPK:n oman pään lähdöt olivat ajoittain vaikeita, Kärppien korkean karvauksen vuoksi. Kahdesti kerhon puolustajat menettivät kiekon maalin edessä avauspelaamisessaan ja toisella kerralla se kostautui. Kärpät sai kiekon haltuunsa ja Aatu Räty sekä Niko Kuiri pelasivat paikan Topi Niemelälle, joka ei B-pisteen kaarelta erehtynyt.

Erätauolle siirryttiin lukemissa 1-1. Ensimmäisen erän torjunnat menivät selkeästi HPK Aalto 12, Kärpät Joel Blomqvist 5.

Toisen erän ensimmäiset minuutit olivat HPK:n. Peli pyöri Kärppä-päädyssä vahvasti. YV-mahdollisuus tarjoutui toisen erän kolmannella minuutilla Joona Huttulan kampitettua itsensä jäähylle. Vierasjoukkueenkin ylivoimapeli oli vaatimatonta eikä maalipaikkoja siunaantunut. Kärpät pääsi välittömästi HPK:n rangaistuksen jälkeen näyttämään omaa ylivoimaansa, mutta tulosta ei syntyny tästäkään.

Hieman ennen erän puoliväliä nähtiin HPK:lta erittäin vahva vaihe. Kärpät oli omalla alueellaan köysissä ja tyytyi roikottamaan kiekkoa Kerhon päätyyn. Kentällinen toisensa jälkeen sai paineen oululaisten pätyyn. Vahva vaihe ei kuitenkaan tuottanut palkintoa maalin muodossa. Toisessa päässä soi valitettavasti heti hyvän jakson jälkeen. Maalille toimitettu kiekko pomppi onnekkaasti maaliin, eikä Tuomas Aallolla ollut mitään tehtävissä. Niko Kuiri merkittiin maalintekijäksi ja syöttöpisteet Olli Vanttajalle ja Topi Niemelälle.

Toinen erän oli kokonaisuudessaan tasainen, mutta vaarallisimmista paikoista vastasi kotijoukkue. Eritoten erän viimeisten minuuttien aikana Kärpät loi lukuisia maalipaikkoja, mutta oululaisten ruuti oli märkää.

Toisen erän torjunnat olivat ensimmäistä erää tasaisemmat ja kertoivat koko erän kulusta, Aalto 6, Blomqvist 7.

Kärppien YV murhaavan tehokasta

Kolmannessa erässä Kerho sai jauhaa lähes neljä minuuttia putkeen ylivoimalla, kun Niko Kuiri ja Eetu Päkkilä passitettiin jäähyille. HPK:n ylivoima teki Blomqvistista illan sankaria heppoisilla vedoilla, joista maalivahdin oli helppo selviytyä.

Välittömästi ylivoimiensa jälkeen Kerho joutui ahdinkoon omassa päädyssään. Isännät saivat ottivat pelin hallintaansa, eikä Kerholla ollut kaksinkamppailuissa mitään sanottavaa.

Kaksi minuuttia ja kahdeksan sekuntia riitti Kärpille ottelun ratkaisemiseen, kun ylivoimaa tarjottiin. HPK:n kapteeni Joonas Uimosen maila osui oululaista kasvoihin ja veren tippuessa jäälle, ei tuomareilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin tuomita 2+2 minuuttia Uimoselle.

Kärpät rankaisi ensimmäisen kerran heti ylivoiman alussa. Tuomas Aalto torjui viivasta tulleen vedon eteensä ja reboundissa ensimmäisenä ollut Aku Räty siirsi kiekon tyhjän maalin edessä olleelle Eetu Päkkilälle, joka ei erehtynyt. Maalin jälkeen HPK:n ahdinkoa lisäsi Kristjan Komben jäähy. Kärppien kahden miehen ylivoima oli murskaavaa. Olli Vanttalan ja Tuukka Tieksolan millintarkat syötöt vapauttivat Aku Rädyn ampumaan kiekon maaliin ohi poikittaisliikeeseen joutuneen Aallon. Kärpät niittasi Komben jäähyn aikana vielä yhden maalin ja yhtäkkiä ylivoimalla Kärpät oli karannut neljän maalin karkumatkalle.

Loppuerässä Kärpät kaunisteli vielä numeroita edukseen, kun kaksi minuuttia oli peliaikaa jäljellä. Molemmilla joukkueilla istui pelaajat jäähyboksissa ja jäällä oli tilaa. Suorasta hyökkäyksestä Kärppien Julius Hermonen onnistui yllättämään Aallon. HPK:n jäähyaitiossa Miska Ronkaisen 5+20 huitomista istui kärsimässä Niklas Blomberg. Maalivahtien lopulliset torjunnat Aalto 28, Blomberg 17.

Kärpät nappasi siis ensimmäisen otteluvoiton puolivälierissä. Välieriin yltääkseen vaaditaan kolme voittoa.  HPK ja Kärpät iskevät yhteen seuraavan kerran lauantaina Ritari-areenassa. Ottelu alkaa klo 12.00.

HPK:n runkosarjan kausikortilla näet kaikki HPK U20 playoffs-ottelut ilmaiseksi!

HPK U20 liput puolivälierissä

Aikuiset 5€
Lapset, opiskelijat, eläkeläiset 2€

Liput myy ennakkoon Kerho-ravintola arkisin ma-pe klo 8.30-17.00 (15.00). Ritari-areenan lipunmyynti avataan Nuorten SM-liigan puolivälierissä 60 minuuttia ennen ottelun alkua.

13.03.2019 21:09