U20 Playoffs: Tappara-HPK 9.3.2019 otteluraportti

Tappara-HPK 3-1 (0-0, 1-1, 0-2)

HPK U20 matkusti Tapparan vieraaksi toiseen Villi Kortti -kierroksen otteluun. Kerho voitti ensimmäisen ottelun perjantaina Ritari-areenassa. Puolivälieriin päästäkseen tulee voittaa kahdesti.

HPK lähti otteluun täysin samalla kokoonpanolla kuin perjantaina. Tapparan perjantaina pelannut maalivahti oli kokonaan poissa kokoonpanosta ja muutoinkin ketjut olivat menneet hieman uusiksi.

Ottelun alku oli tasaista. Molemmat joukkueet loivat vauhdikkaasti hyökkäyksiä, mutta kovin sykähdyttäviä maalipaikkoja ei siunaantunut. Ottelun ensimmäisen rangaistuksen otti HPK:n Valtteri Suni, kun peliä oli pelattu 3.25. HPK pelasi vahvaa alivoimaa, eikä Tapparan pakkopeli lähtenyt juuri ollenkaan käyntiin. Tapparan ensimmäinen jäähy tuli Jaakko Kuusiston hyvästä laitapelistä ja Hugo Hasin oli rikottava Kuusistoa. Kerhon ylivoima lähti välittömästi jauhamaan ja tuotti muutaman maalipaikan, muttei osumaa.

Ensimmäisen erän torjunnat HPK Tuomas Aalto 8 ja Tappara Kimmo Rautiainen 10.

Tasaisena jatkuu

Toisen erän alku oli vahvasti HPK-merkkinen. Kuten perjantaina, HPK nosti kierroksia toiseen erään. Tappara tyytyi puolustamaan, eikä juuri kiekkoon päässyt muutamaa vastaiskuhyökkäystä lukuunottamatta. Kerhon rynnistykseen pienen tauon teki Janne Jokisen kampitusjäähy.

Erikoistilanteen aikana maalinteosta vastasi HPK. Roope Laavainen pisti kiekkoa rumpuun ja Miska Ronkainen karkasi Tappara-puolustajan räpellettyä viivassa yksin läpi. Nätti ujutus patjojen välistä ja kättä ilmaan 0-1 alivoimamaalin merkiksi.

Erän toinen HPK-jäähy tuotti Tapparalle tasoituksen. Epäonnisen pompun vuoksi kiekko jäi pyörimään HPK:n maalille ja lopulta Tappara runnoi kiekon sisään. Tilannetta tarkistettiin vielä pitkään videolta, mutta maali säilyi voimassa. Valtteri Nikkilä merkittiin maalin tekijäksi ja syöttöpisteet Aku Kinnarille ja Lassi Vanhatalolle.

Toisessa erässä nähtiin vielä kaksi erittäin kiperää paikkaa HPK-maalilla. Tuomas Aalto kuitenkin selvitti sekä läpiajon että oman puolustuksen tuottaman erikoisen pomppukiekon, joka päätyi suoraan Tappara-lapaan. HPK pääsi kahdesti pyörittämään ylivoimaa toisessa erässä, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Toisen erän torjunnat kirjattiin Aalto 9 ja Rautiainen 13.

Ottelusarja saa jatkoa

HPK pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla. Tänään ei kuitenkaan ollut YV-koostumuksen päivä. Paine pysyi erän alussa Tapparan alueella HPK:n ansiokkaan kamppalupelaamisen vuoksi. Tappara kuitenkin rankaisi ylivoimahyökkäyksellä ajassa 44.51. HPK:n hyökkääjät hävisivät kiekon hyökkäysalueella ja jäivät jälkeen. Maalin edestä Arttu Tuomaalan poikkisyötön ohjasi sisään Miro Markkula.

Ajassa 45.17 HPK:n Miska Ronkainen karkasi läpiajoon ja hänet kaadettiin sääntöjen vastaisesti. Rankkaria asettui vetämään Kristjan Kombe, jonka harhautuksen jälkeisen vedon Rautiainen kuitenkin onnistui torjumaan.

Maali tuotti jälleen piristysruiskeen peliin ja tempo nousi. Molemmat joukkueet loivat vahvoja hyökkäyksiä. Tappara sai muutaman pitkän pyörityksen HPK-päätyyn, mutta läpi ottelun vahvasti torjunut Aalto piti Kerhon mukana ottelussa.

Loppukiri jäi Kerhon osalta hieman vaisuksi. Vaikka peli pyöri viimeiset kolme minuuttia Tapparan päädyssä, ei todellisia maalipaikkoja nähty. Viimeiset minuutit HPK pelasi ilman maalivahtia ja Tapparan Vanhatalo iski lopulta kiekon tyhjiin 15 sekuntia ennen päätössummeria. Loppulukemat lauantaina siis 3-1. Maalivahtien torjunnat ottelussa Aalto 25, Rautiainen 31.

HPK U20 päävalmentaja Juuso Nieminen oli tyytyväinen kahteen ensimmäiseen erään.

– Hyvät kaksi erää, jatkoimme siitä, mihin eilen jäimme. Kärsivällisyytemme ei oikein riittänyt kolmannessa erässä, vaikka juuri silloin olisi pitänyt vielä pikkuisen parantaa. Ja on mainittava, että vastustajan maalivahti pelasi huippuottelun. Homma jatkuu maanantaina, vastustaja parantaa varmasti peliään ja niin meidänkin täytyy tehdä. Maanantaina on pelattava tämän ottelusarjan paras peli.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1. Sarja jatkuu maanantaina Ritari-areenassa klo 19.00. Otteluun on vapaa sisäänpääsy! Tervetuloa kannustamaan HPK U20-joukkue kohti puolivälieriä!