Varustefarssille onnellinen päätös – Raksilasta kolme pistettä

Kärpät – HPK 2-4 (1-2,0-1,1-2)

Liigan Veikkauskierroksen ensimmäisestä osaottelusta Kärppien ja HPK:n välillä ei draamaa puuttunut. Ottelu saatiin käyntiin vasta klo 19:30, kun Juuse Saroksen, Kristian Järvisen ja Zach Hamillin varusteet katosivat Finnairin sekoiltua matkatavaroiden kanssa. Liigan päätöksellä ottelu kuitenkin pelattiin, vaikka HPK vastusti päätöstä ymmärrettävistä syistä.

Otteluun valmistautuminen sujui varsin poikkeuksellisissa merkeissä, sillä normaalia alkulämpöä ei joukkueet varustefarssista johtuen saaneet aikaan. Zach Hamill sekä maalivahdit Juuse Saros ja Kristian Järvinen joutuivat pukemaan ottelun alkuun päälle lainavehkeet, joka on täysin käsittämätön ajatus ammattilaisurheilussa jo pelkällä maalaisjärjelläkin ajateltuna.

Kerho lähti vastoinkäymisistä huolimatta otteluun rinta rottingilla ja voitto mielessä. Poikkeuksellinen otteluun valmistautuminen näkyi molempien otteissa, sillä pelin alku oli varsin sekavaa lipuilua. Sekavan alun jälkeen päästiin kuitenkin maalien makuun oikein urakalla, kun reiluun minuuttiin ladottiin kaksi täysosumaa. Ensin Jesse Saarinen vei Kerhon johtoon upealla yksilösuorituksella ja seuraavassa vaihdossa Mika Pyörälä uitti Saroksen lainapatjojen välistä ottelun tasoihin.

Ottelu jatkui sekavasti ja varsinkin Kerho-faneja pelotti varmasti jokainen maalia kohti tullut laukaus. Saros oli kuitenkin maalillaan loistava, selvittäen kerta toisensa jälkeen Kärppien yritykset. Saroksen torjunnoista intoutuneena Kerho siirtyi ottelussa toistamiseen johtoon ajassa 08:34, kun Eero Somervuori käänsi vanhanaikaisella kiekon ohi hölmistyneen Tomi Karhusen.

Erän lopussa Kärpille tarjottiin vielä ylivoimaa, mutta Kerhon neliö selvitti Saroksen johdolla kotijoukkueen pyristelyt ja erätauolle siirryttiin numeroissa 1-2. Lainavarusteilla operoinut Saros vei ensimmäisessä erässä Karhusta kylmästi 6-0.

Kamat löyty kontista

Toisen erän alkuun Finnair sai vihdoin hoidettua lentokentällä lojuneet varusteet Raksilaan, jonka johdosta Saros, Järvinen ja hieman huvittavasti ekan erän luistellut Zach Hamill saivat puettua omat pelivartusteet päälle.

Toisen erän ensimmäisessä vaihdossa Kerho meinasi onnistu heti maalinteossa, mutta Jyri Niemen ruuhkan takaa tullut laukaus kimposi tolpan kautta ulos Kärppä-maalista. Kerho jatkoi erää hyvällä jalalla ja siirtyikin ansaitusti 3-1 johtoon ajassa 25:09. Kolmannen maalin viimeisteli Joonas Vihko, joka pääsi Hamillin upean syötön jälkeen maalin edestä viimeistelemään kauden yhdeksännen täysosumansa.

Kerho pääsi myös pelaamaan ylivoimaa ensimmäistä kertaa toisen erän loppuhetkillä, kun Ivan Huml koukki itsensä jäähylle. Ylivoima pyöri näyttävästi, mutta Kärppien maalilla Karhunen oli selvästi ladannut itsensä alkusekoilun jälkeen pelivireeseen ja torjui hienosti Pallokerhon yritykset. Oranssisävyitteisen erän jälkeen erätauolle siirryttiin numeroissa 1-3.

Johto kestää, Saros on muuri

Kuten monta kertaa aikaisemminkin, Kerho lähti kolmanteen erään kahden maalin johtoasemassa. Kolmannen erän ensimmäinen kymppi mentiin hurjalla tahdilla, eikä pelikatkoja nähty kuin yksi ainoa. Molemmat joukkueet hyökkäsivät rohkeasti ja varsinkin HPK oli todella aktiivisesti liikkeellä.

Kärpät aloitti loppukirin toden teolla, kun varsinaista peliaikaa jäljellä viimeinen kymmenen minuuttia. Musta pyörremyrsky pyöri Kerho-päädyssä aktiivisesti muutaman minuutin ajan, mutta Saros oli edelleen maalillaan kuin muuri. Kun Kärpät ei onnistunut maalinteossa, rankaisi Kerho vastahyökkäyksestä tehokkaasti. Kiekko pelattiin hyökkäyspäässä Otto Paajaselle, joka niittasi Karhusen nenän edestä oman reboudinsa päätteeksi ottelulle viimeisen niitin.

Kotijoukkue pääsi pelaamaan vielä ottelun loppuhetket 2 minuutin ylivoimaa, kun Petteri Nikkilä yritti istuttaa tuomareiden mielestä sääntöjen vastaisesti Juho Keräsen kovalla keskialueen taklauksella. Ylivoiman aikana Kärpät sai tehtyä myös 2-4-kavennusmaalin, kun Lasse Kukkonen viimeisteli hässäkän keskeltä kavennusmaalin. Enempää ei ottelussa maaleja nähty, joten Raksila oli lopulta perjantai-iltana appelssiinin oranssi. Samalla HPK otti tammikuun ensimmäisen kolmen pisteen voiton.

Finnair kuittasi varustesekoilun hienolla eleellä, kun yhtiö hoiti Charter-koneen Kerholle kotimatkaa varten. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Kerhon kausi jatkuu huomenna Hämeenlinnassa, jossa Veikkauskierroksen toisessa osaottelussa Kärpät saapuu Rinkelinmäen hornankattilaan. Nyt jokainen kaveri hallille huutamaan. Vaikka lainavehkeillä!