Vihko ratkaisi viime hetkillä – voittoputki jatkuu!

HPK-Sport 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)

Kerho nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa Vaasan Sportin kustannuksella. Illan sankari oli tehopisteet 1+2 niitannut Joonas Vihko. Voittomaali syntyi vain 12 sekuntia ennen päätössummeria. HPK nousi sarjataulukossa jo neljänneksi.

DSC_3005

– Vähän tehtiin peli itselle vaikeaksi, mutta onneksi saatiin lopussa ylivoimalla ratkaistua. Oli hieno fiilis hallissa, silloin on aina kiva pelata, Vihko myhäili ottelun jälkeen.

HPK:n ja Sportin kohtaaminen oli vauhdikasta ja yleisöönmenevää kiekkoa. Peli aaltoili päästä päähän täydet 60 minuttia.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. HPK myllytti alkuminuutit vahvasti, muttei onnistunut maalinteossa hyvistä tekopaikoista huolimatta. Avauserän edetessä myös Sport pääsi peliin mukaan.

Avausmaali syntyi toisen erän alkajaisiksi. Joonas Vihko vapautti Zach Hamillin läpiajoon, mutta Sport-vahti Hannu Toivonen torjui hienosti kanukin veivauksen. Paluukiekkoon ehti ensimmäisenä Marek Viedensky, joka nosti lukemiksi 1-0. Osuma oli slovakki-sentterille kauden neljäs.

DSC_3010

Sport tuli tasoihin ajassa 37.21. Jäähyltä hieman aiemmin päässyt Damien Fleury laukoi kiekon suoraa syötöstä kilpipuolen alanurkkaan.

Draamaa viime minuuteilla

Kolmas erä alkoi Kerhon hallinnalla, mikä tuotti tulosta ajassa 44.37. 2-1-johtomaali oli komeaa katseltavaa. Joonas Vihko peippaili taitavasti maalille ja tarjoili namupalan Juhani Jasulle, joka ei erehtynyt.

Johto-osuman jälkeen HPK:n suurin hyökkäysinto laantui ja Sport pystyi painamaan pelin Kerhon päätyyn. 2-2-tasoitusmaali syntyi Erik Riskan siniviivalaukauksella. Juuse Saroksen edessä oli karmea maski ja Riskan laukaus painui tarkasti yläpesään. Maali syntyi neljä minuuttia ennen päätössummeria.

HPK kuitenkin halusi voittoa enemmän ja lopulta työ palkittiin. Ottelun viime hetket tarjosivat melkoisen ilotulituksen. Ensin Hannu Toivonen torjui lähes pomminvarman tekopaikan. Jatkotilanteessa Toivonen kuitenkin hölmöili ja siirsi maalin pois paikaltaan. Tuomari nosti kätensä pään päälle rangaistuslaukauksen merkiksi, mutta tilanteesta tuomittiin Sportille kaksiminuuttinen, koska ottelua oli jäljellä yli kaksi minuuttia.

Kerho jauhoi ylivoimaa maltilla. Juhani Jasu ja Zach Hamill tarjoilivat Vihkolle unelmien tekopaikan ja kapteeni ampui lähietäisyydeltä Kerholle kolme pistettä. Peliaikaa jäi jäljelle vain 12 sekuntia.

DSC_3140

HPK:n seuraava peli pelataan Rinkelinmäellä ensi viikon keskiviikkona, jolloin vastaan luistelee sarjakolmonen SaiPa.