Viimeinen silaus jäi puuttumaan

HPK-Jokerit 2-3vl (2-0,0-2,0-0,0-0)

Sähköinen kiekkoilta kääntyi lopulta Jokereiden eduksi. HPK pelasi loistavasti etenkin ottelun avauerässä, jossa Kerho nakutti kaksi maalia. Marathonmittaisen voittolaukauskilpailun ainoa onnistuja oli Jokereiden Jarkko Ruutu.

– Ensimmäista kertaa mun aikana oltiin pelin päällä. Maalipaikat voitettiin 23-11 ja eka erä oli varmaankin parasta peliä mun aikana. Toka erä meni meitä vähän läpi, mutta taas kolmannessa erässä ja jatkoajalla hyvä työmäärä. Harmittaa tietysti, että saatiin vain yksi piste. Jatkoajalla oltais mun mielestä ehkä ansaittu voitto. Iso juttu on kuitenkin se, että ei hävitä pelejä ja ollaan inhottava vastustaja kenelle tahansa, kommentoi HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen ottelun jälkeen.

HPK oli avauserässä todella ärhäkkä. Joukkue karvasi syvältä ja Jokereiden puolustajat olivat ajoittain helisemässä paineen alla. Hurmioitunut kotijoukkue pommitti kovia taklauksia, joista mojovimmat tarjosivat Ossi-Petteri Grönholm, Niko Nieminen ja Kari Sihvonen.

Antti Roppo vei Kerhon johtoon siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 1.31. Tilanne käynnistyi Marko Luomalan poikittaissyötöstä, johon Arsi Piispanen pääsi tälläämään. Jokeri-vahti Eero Kilpeläinen torjui Piispasen laukausen, mutta irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Roppo, joka nosti kiekon hallitusti yläkulmaan. Maali oli Ropolle kauden kuudes.

Jokerit pääsi myllyttämään kehuttua ylivoimaansa pariin otteeseen. HPK:n alivoimapaketti pysyi kuitenkin kohtuullisen hyvin kuosissa, eikä tasoitusta nähty. Maalivahti Mika Järvinen venyi muutaman kerran upeasti kiekon tielle.

2-0-maali syntyi ajassa 18.06. Milan Kytnar väänsi maalin edessä mallikkaasti ja slovakkisentteri sai huitaistua kiekon Kilpeläisen jalkojen välistä Niko Niemiselle, joka tuikkasi pelivälineen maaliviivalta sisään. Maali oli ikitaistelija-Niemiselle kauden kahdestoista.

Jokerit tasoihin toisessa erässä

Toisen erän alussa HPK-puolustaja Jukka Laamaselle sattui harmittava erhe omalla alueella. Kiekko pomppasi Laamasen lavan ylitse ja Jokereiden Teuvo Teräväinen oli kärppänä paikalla. Nuori hyökkääjä ei maalipaikassa epäröinyt, vaan painoi kiekon tyylikkäästi maalin alakulmaan.

Jokerit pääsi maalin myötä peliin paremmin mukaan ja toisen erän alkupuolisko mentiin vieraiden hallitessa kenttätapahtumia. Jarkko Ruutu piti päällä tuttua pellesirkustaan ottamalla kaksi jäähyä peräkkäin. Lähes turkkamaiset näyttelijänlahjat omaava Ruutu aiheutti närää jo ensimmäisessä erässä filmailullaan.

HPK ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään ylivoimiaan. Jokereiden alivoimanelikko pelasi järkevästi, eikä Kerholle siunaantunut kunnon tekopaikkoja. Jokerit puolestaan iski omasta ylivoimastaan ottelun tasoituksen. Kerhon Aleksi Laakso ehti istua ainostaan neljä sekuntia jäähyboksissa.

Onnekas osuma merkittiin Ben Eavesille, joka ohjasi Teemu Erosen laukausen sisään. Mika Järvinen protestoi tilannetta ankarasti, mutta tuomarikaksikko hyväksyi maalin pitkän videotarkastelun jälkeen.

Ratkaisu venyi rankkareihin

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta varovaisempaa peliä kuin kaksi ensimmäistä. HPK hallitsi hienokseltaan varsinkin loppuminuuteilla, jossa muun muassa Marko Tuulolalle aukesi tuhannen taalan paikka. Kerhon ruuti oli kuitenkin märkää ja näin ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Viisiminuuttisen aikana molemmilla joukkueilla oli yksi loistava ratkaisupaikka. HPK:n Marek Zagrapan pääsi puolittaiseen läpiajoon ja Jokereiden Jani Rita loistavaan laukaisupaikkaan viimeisellä sekunnilla.

Rangaistuslaukauskilpailu oli tasoltaan yllättävän heikko. Molemmat maalivahdit olivat hienosti mukana yrityksissä ja lopullinen ratkaisu saatiinkin vasta kahdeksannessa laukojaparissa. Jarkko Ruutu onnistui tutussa harhautuksessaan, ja kun Kilpeläinen nollasi Teemu Rautiaisen yrityksen, lähti lisäpiste Helsinkiin.

HPK pelasi kaikesta huolimatta hyvän ottelun, joka olisi ollut voitettavissa paremmalla viimeistelyllä. Taistelu jatkuu ensi viikon tiistaina, jolloin HPK matkaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan Rinkelinmäellä torstaina 23.2., jolloin vastaan luistelee Blues Espoosta.