Viimeisen erän vapautuminen toi voiton

HPK-Tappara 3-1 (0-1,0-0,3-0)

Kaksi erää mentiin Tapparan niukassa johdossa. HPK kuitenkin pelasi kurinalaisesti ja vapautti käsijarrun kolmannessa erässä latoen kolme maalia.

Kari Sihvonen kukitettiin ottelun alussa, kun hänen tililleen napsahti 400 SM-liiga ottelua täyteen. Kauaa ei Sihvonen saanut pelata, sillä jo ajassa 1.14 hänet ajettiin ulos laitataklauksesta. Taklauksen kohteena ollut Aleksander Barkov ei loukannut itseään pahemmin, vaikka hetken itseään keräili.

Viiden minuutin Tappara-ylivoima toi johto-osuman. Ajassa 3.42 Antti Erkinjuntin viivaveto lirui Mikko Tolvasen taakse lopulta tolpan kautta. Syötöt Miikka Männikölle ja Jussi Makkoselle.

HPK:lta ensimmäinen erä ei ollut huono. Mukaan mahtui muutama tekopaikka ja kiekollisen pelin elementtejä oli näkyvissä.

Tasatahtiin jatketaan

Ensimmäisen erän torjunnat menivät Tapparalle 14-9. Tappara-vahti Juha Metsola pelasi varmaotteisesti ja teki Kerhon lähentelyistä vaarattomia.

Toisen erän parhaat paikat loi HPK halliten oikeastaan koko erää. Kuitenkaan maaleja ei saatu aikaiseksi ja Tapparan Juha Metsola tuntui pitävän joukkuettaan pystyssä.

Aistittavissa oli silti mailanpuristamista molemmilta joukkueilta ja pelissä olleiden pisteiden tärkeys näkyi otteissa. Toisen erän loppuun kerholaiset näyttivät hieman kuitenkin vapautuneen. Lopussa varsinkin Alex Leavitt ja Janne Laakkonen kieputtivat näyttävästi Tappara-päädyssä, kuitenkin onnistumatta.

Vilkku päälle ja ohi

Ajassa 47.06 HPK pisti pelin tasoihin. Tuulola ja Porseland käynnistivät näyttävän hyökkäyksen omasta päästä. Arsi Piispanen jatkoi yhdellä kosketuksella kiekon keskeltä laitaan Janne Laakkoselle, joka leipoi kiekon rystyltä ohi Juha Metsolan. Maali oli Laakkoselle kauden kuudes.

Maalin jälkeen alkoi melkoinen HPK-ralli, joka toi mukanaan rangaistuksen Tapparalle. Vain noin minuutti tasoitusmaalista syntyi seuraava. Marko Luomala ohjasi ylivoimalla Porselandin vedon sisään ja tilanteeksi 2-1.

Kolmas ja viimeinen maali syntyi hieman erikoisesti. Janne Kolehmainen vapautui jäähyltä ja Jukka Laamasen rännikiekko ponnahti ”kenttämiehen erikoisella” keskelle. Kolehmainen läpi ja kiekko napakalla rannarilla yläkulmaan ajassa 54.37. Maalin alustaneelle Jukka Laamaselle syöttöpiste oli uran kahdessadas.

Tappara yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia reilut kolme minuuttia, mutta HPK puolusti taistellen. Kurinalaisen tekemisen kautta HPK:lle ja uudelle luotsille Timo Lehkoselle voitto.
– Ansaittu voitto oli. Kahden erän jälkeen maalipaikat oli selkeästi meille ja tiedettiin, että tullaan takaa. Jännitystä oli ilmassa, etenkin kun oltiin omassa ladossa. Pelaajat teki sovittuja asioita, summasi Timo Lehkonen uransa ensimmäistä liigavoittoa päävalmentajana.

Pelin jälkeen Lehkonen antoi naureskellen tunnustusta myös ex-kolleega Risto Dufvalle.